Grof srušio Zenit u Sankt Peterburgu

Ekipa sa Dona priredila je prvorazredno iznenađenje, savladala je lidera i najmoćniji ruski tim, ekipu Zenita, u to u sred Sankt Peterburga - 2:0.
7 komentar(a)
Miodrag Božović Grof, Foto: Sports.ru
Miodrag Božović Grof, Foto: Sports.ru
Ažurirano: 22.11.2013. 18:48h

Prije tačno dva mjeseca Zenit se prošetao Rostovom, do vrha napunivši mrežu izbranika Miodraga - Grofa Božovića (4:0).

Grofova osveta je stigla juče na “Petrovskom”, stadionu koji je u ruskoj Premijer ligi prvi put osvojen ove sezone (2:0), tačnije od 14. septembra prošle godine kada je Zenit identičnim rezultatom savladan od Tereka.

A podatak da u timu Zenita nije bilo povrijeđenog Danija, uz umor većine igrača koji su igrali reprezentativne duele, pa je Brazilac Hulk samo tri dana ranije golom pomogao svojoj selekciji da u Torontu savlada Čile (2:1), Rostov je znao da iskoristi.

Poveli su gosti već u 18. minutu kada je nakon kornera Timofeja Kalačjova, Artjom Dzjuba prebacio odbranu lidera, a centralni bek Vitalij Djakov izbjegao ofsajd i sa peterca iznenadio i sebe prvim golom u sezoni.

Drugi gol Zenit je primio iz kontre - Hrvat Hrvoje Milić probio je po lijevoj strani, italijanski defanzivac Domeniko Krišito mislio je da kontroliše situaciju, ali se Kalačjov vješto prikrao i ubacio loptu u mrežu.

"Imali smo dvije sedmice pripreme za ovaj meč, dok su igrači Zenita igrali reprezentativne utakmice. Mi smo sjajno iskorisatili taj momenat, ali nas je i sreća pogledala pošto Zenit u uvodnim minutima nije iskoristio dvije sjajne šanse. Potom smo uspjeli da izjednačimo igru i potpuno zasluženo slavimo. Mi smo izuzetno neprdvidiva ekipa koja može dobiti ali i izgubiti od svakoga. Ali, u svakoj se utakmici ekipa trudi da napravi pritisak".

"Što se motivacije tiče, ja o tome igračima ne treba da pričam. Trenirao sam fudbalere koji igraju za siću, to u Rostovu nije slučaj. Imaju dobre ugovore i to je valjda motiv. Ne zanimaju me ni priče da je Rostov u finansijskim problemima. Ja znam da je to prelijep grad u kojem se osjećam odlično i imam ugovor na još godinu i po, koji želim da odradim do kraja", kazao je Grof poslije velike pobjede.

Zenit je porazom ugrozio prvu poziciju, pošto u duelima ovog, 17. kola Lokomotiva i Spartak imaju priliku da se bodovno izjednače na liderskoj poziciji.

"Zenitu slijedi duel Lige šampiona sa Atletikom na “Petrovskom”, i znam da im je ta utakmica neuporedivo važnija. Želim im sreću protiv “kolćonerosa”", zaključio je Božović.

Rostov se sa dvije uzastopne pobjede vratio na pravi put i pobjegao iz opasne zone i sa 23 boda je trenutno na 8. mjestu.

"Odlično smo ušli u utakmicu, sjajno kombinovali i nakon dvije promašene idealne šanse, primili smo gol iz prve greške. Na ekipu je to djelovalo kao šok, tim prije jer su se okupili tek prije dva dana. No, još smo prvi na tabeli i moramo se izdići i povratiti samopouzdanje, pošto je za nas sada najbitniji meč sa Atletikom", naglasio je Lućano Spaleti, trener Zenita.

Bonus video: