Grof u finalu Kupa Rusije

"Plavo-žuti" su plasmanom u finale izjednačili najveći uspjeh u istoriji kluba, pošto su 2003. godine poraženi od Spartaka iz Moskve u borbi za paher.
73 pregleda 4 komentar(a)
Miodrag Božović Grof, Foto: Www.fc-rostov.ru
Miodrag Božović Grof, Foto: Www.fc-rostov.ru
Ažurirano: 17.04.2014. 17:58h

Rostov crnogorskog trenera Midoraga Grofa Božovića plasirao se u finale Kupa Rusije, nakon pobjede nad Luć Energijom iz Vladivostoka 3:1.

Tim sa Dona igraće u finalu 8. maja protiv Krasnodara, koji je juče šokirao CSKA u Moskvi i slavio sa 1:0.

Pred ispunjenim tribinama stadiona "Olimp-2" u Rostovu domaćin je poveo u 13. minutu golom reprezentativca Moldavije Aleksandra Gackana. Gruzijac Žano Ananidze povećao je u 27. minutu na 2:0, ali su gosti sa krajnjeg istoka Rusije vratili neizvjesnost u finišu prvog poluvremena, golomVladimira Romanjenka u 39. minutu.

Rostov je u nastavku promašio penal u 68. minutu (Vitalij Djakov pogodio prečku), ali je u petom minutu nadoknade dobio još jednu šansu sa bijele tačke. Artjom Dzjuba je bio nemilosrdan - 3:1.

"Plavo-žuti" su plasmanom u finale izjednačili najveći uspjeh u istoriji kluba, pošto su 2003. godine poraženi od Spartaka iz Moskve u borbi za pehar, ali je Grof zbog suspenzije posmatrao utakmicu iz svečane lože.

"Bila je ovo jako teška utakmica, puna tenzije zbog njene važnosti. Bili smo mnogo bolji rival i trebalo je da prije završimo posao, ali nijesmo iskoristili penal. Ipak, na kraju smo izvojevali važnu pobjedu, što je i bio cilj i srećni smo. Božović je pripremio utakmicu, objasnio je ekipi na koji način treba da igra, a tokom utakmice se pridržavao pravila da ne daje savjete", naglasio je Vojo Ćalov, pomoćni trener u Rostovu.

Ako 8. maja osvoji Kup, Božović će odvesti Rostov do najvećeg uspjeha u istoriji.

Biće to i borba za izlazak van granica Rusije, jer će pobjednik igrati kvalifikacije za Ligu Evrope. Rostov je do sada igrao samo Intertoto kup.

"Bio je ovo pravi praznik fudbala i kako da ne budemo srećni. Obradovali smo prepune tribine naših navijača ne samo pobjedom, već i sjajnom igrom. Sve je to uveličao Gackan, evrogolom, ali i Žano, koji je odigrao nevjerovatnu utakmicu. Emocije su ponijele i naše navijače, koji su došli do mene na terenu", rekao je najbolji igrač Rostova, Artjom Dzjuba.

On je u prethodnoj utakmici sa Terekom promašio penal, a seriju promašaja nastavio je Djakov.

"Došao je do mene i zamolio da on šutira. Bio je razočaran, ali sam mu rekao da ne brine jer i Mesi i Ronaldo promašuju", zaključio je Dzjuba.

Bonus video: