Grof: U Rusiji imam više prijatelja nego u Srbiji i Crnoj Gori

"Imao sam ponude, ali sam bio trener Crvene zvezde i nisam mogao da odem. Kada sam napustio Zvezdu stigao je poziv Arsenala i rekao sebi: 'Lijepo mi je u Rusiji, znam jezik, nema perioda adaptacije'. Idem", rekao je Božović
3 komentar(a)
Miodrag Božović, Foto: Arsenaltula.ru
Miodrag Božović, Foto: Arsenaltula.ru
Ažurirano: 02.07.2017. 12:46h

Miodrag Grof Božović nedavno se vratio u ruski fudbal, na svoj teren - naredne sezone vodiće Arsenal iz Tule, koji će biti njegov šesti klub u toj zemlji.

Prije Arsenala vodio je Amkar, Moskvu, Dinamo Moskvu, Lokomotivu i Rostov.

"U Rusiju sam se vratio, jer sam navikao na Rusiju. Ovo je moj šesti klub, nijedan stranac nije trenirao toliko timova. U Tulu su me privukle ambicije kluba, koji želi da raste i koji ima brojne navijače. Nadam se da ćemo ove sezone biti bolji nego prethodne", kazao je Božović za Sport ekspres.

Arsenal je prošle sezone kroz baraž izborio opstanak...

"Cilj je da budemo među prvih 10, da ne igramo baraž. Potrebna nam je stabillnost da poboljšamo i kvalitet igre", rekao je Božović.

Grof je otkrio da je imao ponude iz Kine.

"Imao sam ponude, ali sam bio trener Crvene zvezde i nisam mogao da odem. Kada sam napustio Zvezdu stigao je poziv Arsenala i rekao sebi: 'Lijepo mi je u Rusiji, znam jezik, nema perioda adaptacije'. Idem", rekao je Božović.

U opširnom intervjuu Grof je govorio o ruskom fudbalu, najboljim klubovima, ekipama koje je vodio prije Arsenala. U jednoj rečenici je možda i objasnio zašto mu prija povratak u Rusiju, odgovarajući na pitanje kako će doživjeti meč sa Lokomotivom, sa kojom se njegov sadašnji klub sastaje u prvom kolu.

"Radio sam mnogo u Rusiji, biće mi drago da vidim mnoge ljude. U Rusiji imam više drugova i prijatelja nego u Srbiji i Crnoj Gori", kazao je Božović.

Bonus video: