Grof vladar Rusije

"Ovo je najbolje poluvrijeme od kada sam trener Rostova", zadovoljno je prokomentarisao Božović nakon pobjede nad Volgom (4:0)
68 pregleda 5 komentar(a)
Miodrag Božović Grof, Foto: Sports.ru
Miodrag Božović Grof, Foto: Sports.ru
Ažurirano: 19.08.2013. 21:08h

Grof vlada Rusijom - Rostov našeg Miodraga Božovića prvi je na tabeli ruskog šampionata nakon fenomenalne pobjede nad Volgom (4:0) u posljednjem meču petog kola.

Ništa na stadionu Rostova na Donu nije nagovještavalo na takav epilog po završetku prvog poluvremena, kada su gosti iz Novgoroda držali 0:0. A onda, rafal domaćina u drugom poluvremenu, pogađali su redom Ananidze u 50, Kalačev u 68, Dzjube u 75. i Bjung Su-Ju u 88. minutu.

Gosti su u finišu igrali sa igračem manje, nakon isključenja Kolodina.

"Ovo je najbolje poluvrijeme od kada sam trener Rostova", zadovoljno je prokomentarisao Božović nakon meča.

I to više nije slučajnost - timu koji vodi crnogorski stručni štab nakon pet kola u leđa gledaju šampion CSKA, vicešampion Zenit, te Spartak, Lokomotiva i Dinamo iz Moskve. Rostov ima 13, a najbliži pratioci (CSKA i Spartak) po 11 bodova.

"Volga je dobro igrala u prvom poluvremenu, jako pozadi, imala je čak i nekoliko opasnih momenata u napadu. Nisam očekivao da ćemo dati toliko golova u drugom poluvremenu, naročito nakon 0:0 u prvom dijelu. Jako sam zadovoljan, momcima svaka čast", prokomentarisao je Božović.

Igra napadača Artjoma Dzjube je posebna priča - bivši centarfor Spartaka iz Moskve postigao je sedam golova nakon pet kola i vodi na listi strijelaca, ispred Danija iz Zenita (pet).

Kolko je Božović dobio sa Dzjubom najbolje govori podatak da je prvi strijelac Rostova u prošloj sezoni (Holenda) u cijelom prvenstvu postigao šest golova!

"Dzjuba je sjajan, postiže golove na mnogo načina", istakao je Božović.

Rostova sada čeka paklen raspored - tri uzastopna gostovanja u Moskvi (Lokomotivi, Dinamu pa CSKA), a onda utakmica kod kuće sa Zenitom.

Na pitanje koliko očekuje bodova iz tri moskovske utakmice, Božović je odgovorio:

"Ne razmišljamo tako daleko, bitan nam je prvi naredni meč".

Ako ekipa sa Dona preživi i moskovski golgotu, onda će definitivno moći da konkuriše i za velike ciljeve...

Bonus video: