Gvardiola: Još ne planiramo proslavu titule

0 komentar(a)
Gvardiola, Foto: Reuters
Gvardiola, Foto: Reuters
Ažurirano: 22.04.2016. 17:27h

Trener fudbalera Bajerna iz Minhena Pep Gvardiola rekao je danas da njegova ekipa još ne priprema proslavu titule u Bundesligi.

Bavarci će četvrti put uzastopno biti krunisani za šampione ako, četiri kola prije kraja prvenstva, u predstojećem meču njemačkog šampionata pobijede Hertu, a Borusija iz Dortmunda izgubi od Štutgarta.

Gvardiola, međutim, ne očekuje da će se Borusija "okliznuti".

"Ne zanosimo se, nismo planirali nikakvu proslavu titule, vratićemo se u Minhen poslije utakmice. Očekujem da će Borusija pobijediti Štutgart, tako da su nam potrebne još dvije pobjede", rekao je Gvardiola za njemačke medije.

"Bila bi ogromna čast da osvojimo četvrtu uzastopnu titulu. Nijedan drugi tim u Njemačkoj to još nije uradio i bilo bi sjajno kada bismo to uspjeli", dodao je Gvardiola.

Bajern je prvi na tabeli Bundeslige sa 78 bodova, dok drugoplasirana Borusija ima 71.

Ekipa Pepa Gvardiole sjutra od 15.30 gostuje Herti, dok Borusija u istom terminu igra u gostima protiv Štutgarta.

Bajern je u novembru prošle godine pobijedio Hertu sa 2:0, ali Gvardiola ne očekuje lak posao protiv ekipe koja se bori za mjesto u Ligi šampiona. Ekipa iz Berlina je trenutno četvrta na tabeli sa 49 bodova, dva manje od trećeplasiranog Bajer Leverkuzena.

"Herta bi mogla da pobijedi... Oni imaju sjajnu sezonu, pokazali su da ih nije lako savladati. I dalje imaju šanse za kvalifikacije za Ligu šampiona, tako da će to biti veoma važna utakmica za njih", rekao je Gvardiola.

Bonus video: