Gvardiola: Najvažnije je da ne gledamo tabelu; Benites: Imali smo plan

1007 pregleda 0 komentar(a)
Detalj sa sinoćne utakmice, Foto: Reuters
Detalj sa sinoćne utakmice, Foto: Reuters

Njukasl je sinoć iznenađujuće savladao Mančester siti u 24. kolu Prmemijer lige - "svrake" su na svom terenu slavile 2:1 i osvojile tri velika boda u borbi za opstanak, ali i unijele nemir među "građane" kada je borba za titulu u pitanju.

Nakon meča, menadžer Njukasla, Rafa Benites, rekao je da njegovu ekipu nije poremetio rano primljeni gol (Siti je poveo već u prvom minutu).

"Imali smo plan. On svakako nije uključivao mogućnost da primimo gol za manje od minut. Reakcija igrača je bila važna. Na poluvremenu smo rekli da moramo da ostanemo u meču. Navijači su bili zadovoljni načinom na koji smo igrali protiv izuzetno dobrog rivala. Uspjeli smo da se držimo plana. Bili smo dovoljno dobri da postignemo dva gola i dovoljno srećni da ne primimo još jedan. Bila nam je potrebna jedna ovakva pobjeda".

Španac je na kraju pohvalio svoje igrače:

"Mislim da su se moji igrači branili na način koji nije bio ni malo lak. Pokušavali smo da uspostavimo kontrolu. Svi su uložili veliki napor, a kada pobjediš tim kakav je Mančester siti onda znaš da su svi odradili fenomenalan posao. Svi su se borili jedni za druge. Imali smo nekoliko nezgodnih situacija nakon kontra napada, ali sve u svemu dobro smo se branili. Postigli smo dva gola i nastavili da vršimo pritisak do samog kraja i moram da budem veoma ponosan na igrače. Kada igraš ovako onda možeš da pobjediš svakoga. Moraš da ostaneš smiren i da se boriš, najvažnije je da radiš pravu stvar na terenu", zadovoljan je Benites.

Sa druge strane aktuelni šampion Engleske izgubio je tri unaprijed upisana boda. "Građani", kao da su se opustili poslije ranog vođstva, a nakon meča Pep Gvardiola čestitao je rivalu na pobjedi.

"Nijesmo imali ritam koji nam je bio potreban da privedemo utakmicu kraju. Igra nam je bila spora, nijesmo bili dovoljno posvećeni. Nijesmo nalazili prava rješenja. Oni su uputili dva udarca na gol. Prvi je bio gol, a drugi penal. Imali smo šanse, ali kada vam se ovakve stvari dogode sve je moguće. Čestitke Njukaslu na pobjedi

Poslije svega viđenog najviše se raduju u Liverpulu. Ukoliko večeras trijumfuje protiv Lestera, tim Jirgena Klopa imaće sedam bodova prednosti u odnosu na Mančester siti.

"Najvažnije je da sada ne gledamo tabelu. Moramo da igramo našu igru, uradimo što moramo. Znali smo da moramo da dobijemo mnogo utakmica, ali prednost nije nenadoknadiva i u fudbalu su mnoge stvari moguće", jasan je Gvardiola.

Bonus video: