Gvardiola svojevremeno u Barsi špijunirao Pikea

Navodno, Pep je 2010. pozvao u pomoć detektive agencije "Metodo 3" koji su pratili Pikea u ranoj fazi njegove veze sa pjevačicom Šakirom
1 komentar(a)
Đerard Pike, Foto: Reuters
Đerard Pike, Foto: Reuters
Ažurirano: 25.02.2013. 21:53h

Prema pisanju španskog portala "Konfidensijal", bivši trener Barselone Pep Gvardiola svojevremeno je koristio usluge detektivske agencije za praćenje Đerara Pikea.

Portal citira neimenovanog bivšeg službenika Barse koji tvrdi da Gvardiola i bivši direktor Manel Estijarte, inače bivši slavni vaterpolista, nisu oklijevali u korišćenju detektiva ako su sumnjali da neki fudbaler vodi nesportski život.

Navodno, Pep je 2010. pozvao u pomoć detektive agencije "Metodo 3" koji su pratili Pikea u ranoj fazi njegove veze sa pjevačicom Šakirom.

Budući trener Bajerna je to uradio zato što se plašio da bi veza sa kolumbijskom zvijezdom mogla da poremeti koncentraciju njegovom štoperu.

Detektivi, međutim, nisu saznali puno, piše "Konfidensijal", jedino to da Pike vrlo često zalazi u jedan koktel-bar sa prijateljima.

Ovaj portal podsjeća i da je 2010. bila žestoka svađa na "Nou Kampu" kada se saznalo da je Barselona u sezoni 2007/08. pratila trojicu igrača - Ronaldinja, Deka i Samuela Etoa.

Špijuniranje se, tvrdi izvor portala, nastavilo i nakon Gvardiolinog dolaska u ljeto 2008.

Mladi stručnjak je navodno bio opsjednut privatnim životima svojih igrača.

Bonus video: