Gvardiola tražio odlazak Alveša, Pikea, Vilje i Fabregasa

Gvardiola je odlazak sa klupe Barselona obrazložio riječima da se na taj korak odlučio iz ličnih razloga i da godinu dana želi da se posveti porodici
2 komentar(a)
Gvardiola, Foto: REUTERS
Gvardiola, Foto: REUTERS
Ažurirano: 26.10.2012. 19:27h

Ako je vjerovati pisanju "Asa“, konačno je poznat razlog odlaska Pepa Gvardiole sa klupe Barselone.

Fransoa Galjardo, jedan od agenata bivšeg stratega Katalonaca, rekao je da je Pep za produženje ugovora od predsjednika kluba Sandra Rosela tražio da proda Dani Alveša, Đerarda Pikea, Davida Vilju i Seska Fabregasa.

"Pep se posebno osjećao prevarenim od strane Fabregasa, pošto je upravo on insistirao na njegovom dolasku iz Arsenala. Sesk mu to nije vratio ponašanjem i odnosom prema obavezama. Nije bio dovoljno posvećen na treninzima, a isti slučaj je bio i sa ostalim igračima na čijem je odlasku insistirao“, rekao je Galjardo.

Rosel, međutim, nije htio da pristane na ovaj uslov, pa je Gvardiola na kraju prošle sezone napustio klub nakon četiri godine.

"Sandro je rekao da su ti igrači praktično nedodirljivi, da navijači ne bi dobro prihvatili njihovu prodaju“, objasnio je Galjardo.

Gvardiola je odlazak sa klupe Barselone obrazložio riječima da se na taj korak odlučio iz ličnih razloga i da godinu želi da se posveti porodici.

Bonus video: