Gvardiola u lovu na Pelegrinijev šampionski Siti

Mančester siti je u nedjelju postao prvi tim u Evropi koji je ove sezone dao 100 golova - u duelu sa Hadersfildom je zatresao mrežu 100, 101. i 102. put
668 pregleda 0 komentar(a)
Siti ima 17 različitih strijelaca ove sezone, Foto: Reuters
Siti ima 17 različitih strijelaca ove sezone, Foto: Reuters

Mančester siti je u nedjelju postao prvi tim u Evropi koji je ove sezone dao 100 golova - u duelu sa Hadersfildom je zatresao mrežu 100, 101. i 102. put.

Da nije bilo manje rezultatske i igračke krize u decembru, tim Pepa Gvardiole bi do jubileja stigao i ranije, ali je zanimljivo da je baš nakon tih poraza od Kristal Palasa i Lestera u Premijer ligi i uslijedila paklena golgeterska serija aktuelnog prvaka Engleske.

Siti je u posljednjih pet utakmica dao 24 golova, serija je počela pobjedom nad Liverpulom, a nastavila se protiv Roterama u FA kupu (7:0), Bartona u Liga kupu (9:0), te u duelima sa Vulverhemptonom (3:0) i Hadersfildom (3:0).

U tom nizu Siti nije primio gol 386 minuta (posljednji koji je savladao Edersona Moraeša je Liverpulov Roberto Firmino), i to je ono što je Gvardiola potencirao:

"Odbrana je nešto što me trenutno posebno raduje. Napad? Dajemo golove, to je dobro. Ali, možemo da budemo brži u kretnji bez lopte", rekao je Gvardiola.

Siti je do sada u sezoni imao 17 različitih strijelaca, a najefikasniji su Serhio Aguero i Gabrijel Žezus sa po 14 golova.

Rahim Sterling je dao 12, Liroj Sane 11, po devet puta su se upisali David Silva i Rijad Marez, sedam Bernardo Silva...

Tim koji donekle prati ritam Sitija je Pari Sen Žermen, koji je do sada u svim takmičenjima pogodio 90 puta, ali snaga rivala u Francuskoj teško može da se mjeri s onom koju ima Siti na Ostrvu.

Barselona je daleko iza, dala je 78 golova u svim takmičenjima ove sezone, sedam više od Sevilje, a osam od Totenhema...

Siti sada ima novi cilj, a to je da sruši rekord Sitija koji je vodio Manuel Pelegrini.

"Građani" su u sezoni 2013/14. kada su bili šampioni Engleske postigli ukupno 156 golova.

Bonus video: