Gvardiola: Ukrajinci su super tim

- Igrači Šahtjora su jako agresivni, dobro se brane i igraju poput životinja. Imaju pet Brazilaca i svaki od njih bi mogao da igra u Barseloni - rekao je Gvardiola
0 komentar(a)
Barsa - Sahtjor_3, Foto: REUTERS
Barsa - Sahtjor_3, Foto: REUTERS
Ažurirano: 05.04.2011. 18:52h

Barselonin put do toliko sanjanog finala na „Vembliju” nije nimalo lak, ali mnogi smatraju da ukrajinski Šahtjor, i pored svih kvaliteta, nije toliko moćan da bude bolji od najboljeg - favorit u četvrtfinalu se zna, to je Barsa i tako će biti u svakom meču do kraja elitnog takmičenja.

Katalonci se tako i ponašaju, a Lionel Mesi (oporavio se od povrede i igraće od prvog minuta) nije ostavio prostora za kalkulacije - najavio je pobjedu u duelu sa čvrstim timom iz Donjecka.

- Barselona uvijek ide na pobjedu, ništa drugo se neće desiti ni protiv Šahtjora. Možete li da nas zamislite kao tim koji igra na remi... I to na svom terenu. Znamo da igramo protiv tima koji može da svakom zagorča život, ali nijedan protivnik nije lak u Ligi šampiona. Svaki vam sprema zamku, a vi morate da je prođete - rekao je Mesi.

Pep Gvardiola je priznao da mu smeta što svi njegov tim gledaju kao da se već plasirao u polufinale.

- Zapamtite, Šahtjor je super tim. Njegov igrači su jako agresivni, dobro se brane i igraju poput životinja. Imaju pet Brazilaca i svaki od njih bi mogao da igra u Barseloni. Imaju mnogo kvaliteta, sjajna su ekipa, a na prvi pogled je to samo tim koji nema velika imena - kazao je Gvardiola.

David Vilja želi da napokon postigne gol, jer to nije uradio već šest utakmica.

- Nije se osjetilo na našim rezultatima, jer ima ko da pogodi i bez mene. Ipak, ja sam napadač i čim ne dajem golove u kontinuitetu, postajem zabrinut - priznao je Vilja.

Šahtjor je ove godine već uradio mnogo u Ligi šampiona - prvo je ispisao istoriju plasmanom u osminu finala, potom je nastavio da sanja nakon što je ponizio Romu i plasirao se među osam najboljih ekipa.

- Uradili smo nešto nevjerovatno, a sada nas čeka prilika da potvrdimo da je naš napredak zaista ogroman. Igraćemo protiv najbolje ekipe na svijetu, ne treba nam veći motiv od same pomisli na Barselonu. Da li imamo šanse? Svakako, nadamo se da možemo do pozitivnog rezultata na „Nou Kampu” - istakao je kapiten „rudara” Darijo Srna.

Trener Mirćea Lućesku je najavio veliku borbu.

- Imaju jako brze fudbalere, male i eksplozivne. A naši Brazilci su isti takvi. U svakom slučaju, ako naš protovnik bude na svom nivou, onda je u prednosti. A mi ćemo da se potrudimo da ne bude tako - bio je jasan Rumun.

Barselona - Šahtjor

Barselona - Stadion „Nou Kamp”. Kapacitet: 99. 354. Sudija: Kreg Tomson (Škotska). Početak u 20.45.

Barselona (4-3-3): Viktor Valdes - Danijel Alveš, Pike, Buskets, Adrijano - Inijesta, Maskerano, Ćavi - Pedro, Vilja, Mesi.

Šahtjor (4-2-3-1): Pjatov - Srna, Čigrinskij, Rakitskij, Rat - Hubšman, Mhitarjan - Kosta, Žadson, Vilijan - Luiz Adriano.

Bonus video: