Hadžibegić pred Englesku: Spektakl za njih, motiv više za nas

"Želimo da igramo sa najboljima i kada je tako, onda želimo i da ostavimo najbolji mogući utisak. Opet imamo veliki broj povreda, to nas prati", rekao je selektor "hrabrih sokola"
2848 pregleda 2 komentar(a)
Faruk Hadžibegić, Foto: Savo Prelević
Faruk Hadžibegić, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 10.11.2019. 18:47h

Crnogorska fudbalska reprezentacija okupila se danas za posljednju akciju u 2019. godini.

"Hrabre sokole" čeka duel sa Engleskom u Londonu u četvrtak za kraj kvalifikacija za EP, a onda narednog utorka i prijateljska utakmica sa Bjelorusijom u Podgorici.

I te mečeve će odigrati nekompletna - odranije nema Stefana Savića, Stevana Jovetića, Nebojše Kosovića, Žarka Tomaševića, Marka Bakića, a sada su se listi povrijeđenih pridružili i Aleksandar Šćekić i Adam Marušić.

"Želimo da igramo sa najboljima i kada je tako, onda želimo i da ostavimo najbolji mogući utisak. Opet imamo veliki broj povreda, to nas prati", rekao je selektor Faruk Hadžibegić.

Albion protiv Crne Gore igra 1.000. meč u istoriji.

"Jedna stvar je njihova fešta i to što mi imamo sreću da budemo dio toga. Ipak, gledamo sebe, mislimo na Ligu nacija i pripremamo se za nju. Čeka nas teška utakmica, koja je istovremeno dobar test da vidimo koliko možemo i šta možemo u ovom momentu", kaže Hadžibegić.

Povredama nikad kraja...

"Marušić je otpao, Luka Mirković je trebalo da bude tu, ali je povrijeđen. Vukan Savićević ima problem takođe, vidjećemo šta će biti s njim. Ipak, to nije ništa novo i što manje pričamo o tome lakše je", ističe crnogorski selektor.

Engleska je jedna od najjačih evropskih selekcija, vjerovatno i najteži mogući rival za Crnu Goru u ovom momentu.

"Ne bojimo se rezultata, sanjamo da budemo na tom nivou. Imamo respekt prema svemu što predstavlja Engleska, ali moramo da joj se suprotsavimo. Ovakve utakmice su uvijek tu da se nešto nauči. Volio bih da smo kompletni, ali i to što nismo bi moglo da bude dodatna motivacija za ove koji su tu", zaključio je Hadžibegić.

Današnji trening je odradilo osam reprezentativaca - Fatos Bećiraj, Stefan Mugoša, Risto Radunović, Marko Simić, Marko Vešović, Deni Hočko, Vladimir Jovović i Nemanja Sekulić.

Na okupljanju su bili i igrači Sutjeske Damir Kojašević, Darko Bulatović, Aleksandar Šofranac i Branislav Janković, koji nisu trenirali nakon što su ranije danas igrali prvenstveni meč protiv Koma.

Bonus video: