Hadžibegić: Treba da se zacrvenimo što smo peti u grupi i da damo više

Jedino rješenje za tu situaciju je na terenu i među nama u svlačionici. Potrebno je da igrači daju više, da mi treneri damo više, da napravimo pobjedničku atmosferu i da se zacrvenimo zbog tog petog mjesta”, kazao je Hadžibegić
5091 pregleda 4 komentar(a)
Faruk Hadžibegić, Foto: Savo Prelević
Faruk Hadžibegić, Foto: Savo Prelević

Prije deset dana Faruk Hadžibegić je postao selektor fudbalske reprezentacije Crne Gore. Prvi radni dani mu protiču u analizi, upoznavanju igrača i okruženja, razgovorima sa saradnicima...

Ono što je kazao na zvaničnoj promociji, krajem jula, Hadžibegić je ponovio i danas nakon neformalnog druženja sa crnogorskim novinarima - Crna Gora ne može da dozvoli da bude posljednja u kvalifikacionoj grupi za EURO 2020. Čak bi trebalo i da se crveni zbog toga.

“Jedino rješenje za tu situaciju je na terenu i među nama u svlačionici. Potrebno je da igrači daju više, da mi treneri damo više, da napravimo pobjedničku atmosferu i da se zacrvenimo zbog tog petog mjesta, uz veliko poštovanje prema rivalima u grupi”, kazao je Hadžibegić.

Crna Gora ima dva boda, nakon četiri specifične utakmice u grupi A. Protiv Bugarske je sudijski oštećena, protiv Engleske bila nemoćna, a dešavanja uoči meča sa Kosovom izazvala su tektonske poremećaje u nacionalnom timu...

“Kad si peti šta možeš da obećaš – da ćeš biti prvi ili drugi. Ne želim da šaljem lažnu poruku, već samo da obećam da ćemo uraditi sve da popravimo situaciju. Koliko sam vidio – igrači imaju želju, navijači takođe... Nada postoji, nadam se da ćemo imati i sreće”.

Svjestan težine posla i ograničenja u izboru igrača, Hadžibegić je kazao da je već sastavio širi spisak kandidata, da je razgovarao sa većinom od njih...

“Nemamo pravo niti mogućnost da se odreknemo nijednog igrača. Ja ću pokušati da budem što pravedniji u odlukama koga da pozovem i da pozovem momke za koje mi se čini da su najadekvatniji za postizanje rezultata koje želimo. Želio bih da osjetim da svaki igrač želi da pomogne, igrao ili ne igrao u svojim klubovima, igrao u inostranstvu ili na domaćoj sceni”.

Faruk Hadžibegić je ikona jugoslovenskog fudbala, kao igrač je bio i omiljen i poštovan, a na pitanje po čemu bi volio da ga u Crnoj Gori pamte kao selektora, odgovorio je:

“Volio bih da ljudi prepoznaju moju želju i pošten odnos koji želim da pokažem na ovom poslu i da opravdam povjerenje koje mi je ukazano da budem selektor. To je moja moralna obaveza. Crna Gora je imala dosta kandidata, ja sam imao sreću da budem na tom mjestu. Kao i svaki profesionalac, želim da uspijem. Vjerujem i da će me pamtiti po uspjehu”.

Bonus video: