Hajduk "preživio" protiv Barse, Vuković bez respekta prema zvijezdama

Ivan Vuković ostavio dobar utisak u drugom poluvremenu, a zamalo je i postigao gol
0 komentar(a)
Injesta, Foto: Reuters
Injesta, Foto: Reuters
Ažurirano: 23.07.2011. 21:03h

Hajduk je "preživio" protiv Barselone, u spektakularnoj atmosferi na Poljudu jedan od najglamuroznijih mečeva u ovom dijelu Evrope posljednjih godina završen je miroljubivo, baš u duhu proslave 100-godišnjice splitskog kluba - 0:0.

Katalonci su, doduše, meč počeli u rezervnom sastavu, bez najvećih zvijezda, osim golmana Valdesa i napadača Davida Vilje. Tek na poluvremenu ušli su Injesta, Buskets, Abidal, Maksvel. Poznato je da su Ćavi, Pike, Pedro i Pujol ostali u Barseloni zbog lakših povreda, dok se Mesi, Maskerano, Dani Alveš, Gabi Milito i najnovije pojačanje, Aleksis Sančez, još odmaraju sa Kopa Amerike.

A zajedno sa Injestom, Busketskom i Abidalom, na teren Poljuda u 46. minutu ušao je crnogorski napadač Ivan Vuković, kome je trener Krasimir Balakov šansu pružio u drugom poluvremenu.

Doskorašnji napadač Budućnosti ostavio je odličan utisak, odigrao je bez respekta prema zvijezdama Barselone, pobrao je aplauze splitske publike i dobio velike komplimente od stručnog konsultanta na HRT-u Igora Štimca. Na kraju je i zamalo postigao gol - njegov šut iz slobodnog udarca zakačio je nekog u živom zidu i umalo prevario golmana Pinta.

Iako je Barselona imala više loptu u posjedu, Hajduk je imao svoje šanse, a da su Tomasov i Vukušić bili precizniji, iznenađenje je moglo da bude potpuno.

Barselona je, inače, doputovala u Split sa zakašnjenjem od skoro dva sata, jer se u planiranih 12 časova, umjesto slijetanja aviona iz Katalonije, na Split sručio grad veličine teniske loptice!

Turbulentan let možda je i ostavio traga na fudbalere evropskog šampiona, pa je Hajduk tokom meča bio gotovo ravnopravan, na kraju je i imalo slavio.

Splitski klub je za gostovanje Barselone potrošio 2,5 miliona eura (Kataloncima je uplaćeno 1,8, ostatak je otpao na troškove organizacije). Ukupni prihodi iznose preko tri miliona eura i značajno su premašili troškove.

Bonus video: