Hajnkes: Bio je to fudbal svjetske klase

"Srećan sam što smo pobijedili Italijane bez primljenog pogotka. Igrali smo fudbal vrhunske klase, kontrolidali smo utakmicu i dominirali"
1 komentar(a)
Bajern, Foto: Beta/AP
Bajern, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 03.04.2013. 10:01h

Bajern je sinoć svima pokazao da je s pravom jedan od glavnih favorita za osvajanje Lige šampiona. Nakon rutinske pobjede nad Juventusom u prvom meču četvrtfinala (2:0) više niko ne sumnja u mogućnosti bavarske ekipe.

"Bili smo veoma dobro pripremljeni, vidjelo se to po taktici. Rano smo ih napadali i uradili sve da isključimo Andreu Pirla iz utakmice. Gol Davida Alabe u prvom minutu nam je dao sigurnost, a nakon toga smo u određenim trenucima igrali čudesno", rekao je trener Jup Hajnkes i nastavio:

"Srećan sam što smo pobijedili Italijane bez primljenog pogotka. Igrali smo fudbal vrhunske klase, kontrolidali smo utakmicu i dominirali".

Đanluiđi Bufon je po mnogima kriv za oba gola, a počasni predsjednik Bajerna Franc Bekenbauer je bio čak i malo drzak prema italijanskom golmanu:

"Alaba je šutnuo sa 120 metara! A Bufon je izgledao kao penzioner. Neka se ne ljuti, ali onaj šut je morao da brani. Ne znam, možda je mislio da Alaba neće pucati".

Strijelac drugog gola, Tomas Miler, takođe je kao ključ pobjede predstavio stopiranje Pirla.

"Mislim da Juventus nije imao loš dan, već smo ga mi mučili u startu akcija i prisilili ga da igra dugim loptama i preskače Pirla", kazao je Miler.

Bastijan Švajnštajger je istakao da je sve bilo lakše poslije gola Alabe koji je pao u 25. sekundi.

"Bilo bi dobro da pogodimo i u Torinu. Tamo nikad nije lako igrati", rekao je Švajnštajger.

Trener Juventusa Antonio Konte je bio pomalo razočaran onim što je vidio na "Alijanc areni".

"Ova utakmica je pokazala koliko smo daleko od vrhunskih evropskih timova. Moramo da radimo u narednom periodu ne bi li se približili najvećem mogućem nivou", kazao je Konte.

Ali, ništa nije slučajno, pa ni to da je Bajern do sinoć bio posljednji tim koji je pobijedio "staru damu" u Ligi šampiona (4:1 u decembru 2009). Od tada do ovog duela u Bavarskoj prošlo je osam utakmica u kojima je Juve upisao pet pobjeda i remi.

Bavarci, s druge strane, žele da postanu prvi njemački tim u istoriji koji je eliminisao Juventus u četvrtfinalu ovog takmičenja. I na dobrom su putu...

Bonus video: