Halilhodžić nakon sukoba sa Mamićem podnio ostavku

Bosanski trener se posvađao sa kontroverznim čelnikom kluba, jer je smatrao da je ulaskom u svlačionicu poljuljao njegov autoritet kod igrača
86 pregleda 0 komentar(a)
Halilhodžić, Foto: REUTERS
Halilhodžić, Foto: REUTERS
Ažurirano: 06.05.2011. 20:16h

Dinamo, koji je ranije obezbijedio novu titulu u Hrvatskoj, u 28. kolu je na svom terenu savladao Inter (1:0) golom Fatosa Bećiraja u 62. minutu, ali je ostao bez šefa stručnog štaba.

Vahid Halilhodžić je po zavtšetku meča podnio ostavku, a razlog za takvu odluku je, prema pisanju hrvatskih medija, svađa sa potpredsjednikom kluba Zdarvkom Mamićem.

Kontroverzni čelnik zagrebačkog kluba je na poluvremenu meča ušao u svlačionicu, što se nije svidjelo Halilhodžiću, jer je smatrao da mu je to poljuljalo autoritet kod igrača.

Uslijedila je svađa, a nepunih sat vremena kasnije bivši proslavljeni fudbaler je igračima u svlačionici suznih očiju rekao da odlazi sa klupe.

- Vaha nam je preko portparola poručio da se više ne osjeća trenerom našeg kluba. To je za nas šokantno, nismo to željeli. Nemamo namjeru špekulisati o razlozima ostavke. Svi smo bili u klubu na utakmici sa Interom, ali Vaha je prošao kraj predsjednika, Zdravka i Zorana i preko portparola poručio da mu je dosta - rekao je Damir Vrbanović, direktor Dinama.

Tokom utakmice su na praznim maksimirskim tribinama bili transparenti podrške sada već bivšem treneru. Na jednom je pisalo "Vaha u srcu, Dinamo do groba", na drugom "Vaha nema predaje", a na trećem su mu navijači čestitali godišnjicu osvajanja Kupa Jugoslavije sa Veležom.

Halilhodžić će se sjutra obratiti novinarima i saopštiti razloge za ostavku.

Bosanski trener je preuzeo Dinamo sredinom avgusta prošle godine, kada je naslijedio Velimira Zajeca, koji je otišao iz kluba poslije eliminacije iz kvalifikacija za Ligu šampiona."Modri" su sa Halilhodžićem na klupi izborili ulazak u grupnu fazu takmičenja Lige Evropa, iz koga su ispali u prvoj fazi, kao i šestu uzastopnu titulu prvaka Hrvatske, četiri kola prije kraja šampionata.

Bonus video: