Hamburger kroz pakao do opstanka

Hamburger slavio u Karlsrueu iako su ga sekunde dijelile od ispadanja u Cvajtu, prvog u klupskoj istoriji
0 komentar(a)
Hamburger, Foto: Reuters
Hamburger, Foto: Reuters
Ažurirano: 01.06.2015. 19:55h

Hamburger je daleko od slavnih dana kada je velikan u evropskim okvirima, ali navijači ovog kluba mogu i dalje da likuju nakon što je HSV preživio pakao u Karlsrueu, sačuvao bundesligaški status i ostao jedini tim koji nikada nije ispadao iz elite.

Pakao u pravom smislu, jer je Hamburger u revanšu baraža za opstanak (prvi meč je u Hamburgu završen rezultatom 1:1) gubio sa 1:0 do 91. minuta, sve dok mu produžetke nije donio Čileanac Marselo Dijas iz slobodnog udarca.

Bio je to uvod u dodatnih pola sata koji su proglasili trenera HSV-a Bruna Labadiju u heroja (doveden je da izbori opstanak) - gosti su postigli još jedan gol preko Nikolaja Milera i na kraju u velikom stilu opstali trijumfom od 2:1.

Hamburger je jedini tim u Njemačkoj koji nikada nije ispadao iz lige. Na „Imteh areni” postoji veliki semafor koji broji sate koje ovaj klub provodi u Bundes ligi.

Večeras je dugo izgledalo da će morati da bude ugašen makar na 12 mjeseci, ali su Dijas i Miler donijeli veliko slavlje navijačima koji su jedva čekali posljednji sudijski zvižduk da ulete u teren, ali im to nije dozvolila policija.

Karlsrue je u posljednjim sekundama drugog produžetka promašio penal (šut Ruvena Heningsa je zaustavio Rene Adler), ali i da je pogodio vremena za totalni preokret ne bi bilo.

HSV je opstao, a iz Cvajte su u Bundes ligu ušli Ingolštat i Darmštat. Iz elite su ispali Paderborn i Frajburg.

Sjutra veče se igra posljednji meč u sezoni u njemačkom fudbalu. Minhen 1860 na "Alijanc areni" čeka Holštajn Kil u revanšu baraža za Cvajtu. U prvom meču nije bilo golova.

Bonus video: