Handanovićev meč karijere, suze De Rosija i Levina klasa

Navijači su složni - Handanović je zaslužio posebnu nagradu, oni euforični žele njegovu statuu ispred stadiona “Đuzepe Meaca”...
800 pregleda 0 komentar(a)
Samir Handanović, Foto: Inter.it, Inter.it
Samir Handanović, Foto: Inter.it, Inter.it

Inter je sam kriv što je ove sezone dozvolio da mu pred posljednje kolo “visi” plasman u Ligu šampiona. Bio je na ivici provalije protiv Empolija u posljednjoj rundi, a zasluge što će drugu godinu zaredom biti dio evropske elite idu na adresu golmana Samira Handanovića.

Slovenac, koji je od februara kapiten, briljirao je u finišu, odbranio zicere i pobjedu od 2:1 kojom je Inter jedva sačuvao četvrto mjesto.

Navijači su složni - Handanović je zaslužio posebnu nagradu, oni euforični žele njegovu statuu ispred stadiona “Đuzepe Meaca”...

Bajern je na krilima Roberta Levandovskog osvojio Kup Njemačke, dok je u Španiji Valensija iznenadila Barselonu za troej u Kupu kralja, koji je potpisao Rodrigo.

Sezona u najjačim evropskim ligama je završena, a ovo su igrači koji su obilježili prethodni vikend:

GOLMAN

Handanović (Inter) - nema dileme, slovenački čuvar mreže je odveo Inter u Ligu šampiona. Šta je sve odbranio u posljednjih desetak minuta..., prepričavaće se do avgusta i starta nove sezone.

ODBRANA

Romero (Đenova) - u Firenci je odigran miran meč između Fiorentine i Đenove, ali Romero je ove sezone potvrdio da je igrač za velike klubove.

D’Ambrozio (Inter) - nije mu prvi put da odbrani mrežu sa gol-linije. Uradio je to nedavno u milanskom derbiju, a prije dvije noći i protiv Empolija kod vođstva 2:1.

De Silvestri (Torino) - pogodio je protiv Lacija u posljednjem kolu. I Toro i De Silvestri su imali godinu iz snova.

SREDINA

Naingolan (Inter) - najveće Interovo pojačanje ljeta 2018. i najveće razočaranje sezone 2018/19. Na kraju, za loše partije se iskupio pogotkom koji je donio milanskom klubu plasman u evropsku elitu i makar stotinak miliona profita od Uefe.

De Rosi (Roma) - stavio je tačku na karijeru u Romi i rastužio cijelu Italiju. De Rosi želi da igra još malo, zato je i morao da napusti Rim, jer Roma ima drugačije planove.

Kesi (Milan) - “rosoneri” su tragičari posljednjeg kola, uprkos pobjedi nad Spalom. Kesi je uradio što je do njega - bio je dvostruki strijelac, ali je i to bilo malo.

Pašalić (Atalanta) - istorijska sezona za “bergamaske” imala je mnogo junaka. Pašalić je zaslužio da se Atalanta bori za njega i da ga otkupi od Čelsija.

NAPAD

Levandovski (Bajern) - bio je ključni čovjek Bajerna u odbrani titule, a stavio je pečat i na duplu krunu - dao je dva gola u finalu Kupa protiv Lajpciga.

Rodrigo (Valensija) - nije slučajno španski reprezentativac, pokazao je to i u finalu Kupa kralja u pobjedi Valensije nad Barselonom. Možda baš Rodrigo od naredne sezone bude u napadu katalonskog velikana.

Keita (Inter) - milanski klub gotovo sigurno neće otkupiti njegov ugovor od Monaka, ali Keita je pogotkom protiv Empolija makar “isplatio” pet miliona eura koliko je iznosila pozajmica.

Bonus video: