Hansi Flik u Bajernu do 2023.

Prvo bio samo privremeno rješenje za dvije utakmice, pa izborio ostanak do Božića, potom do kraja sezone, a danas je potpisao ugovor do 2023. godine
886 pregleda 0 komentar(a)
Hansi Flik, Foto: Beta/AP
Hansi Flik, Foto: Beta/AP

Došao je kao „vatrogasac” nakon smjene Nika Kovača, ali se izborio za dugotrajan ostanak.

Hansi Flik, koji je bio samo privremeno rješenje za dvije utakmice, prvo je izborio ostanak do Božića, potom do kraja sezone, a danas je potpisao ugovor do 2023. godine.

- Bajern je vrlo zadovoljan radom Hansija Flika. Tim se pod njim vrlo dobro razvio i igra atraktivan fudbal, što se odražava i na rezultate. Jedini smo njemački klub koji je i dalje zastupljen u sva tri takmičenja. Takođe, sviđa mi se način na koji vodi tim, njegovi ljudski kvaliteti su sjajni. Bajern vjeruje Hansiju Fliku i uvjereni smo da ćemo s njim nastaviti da ostvarujemo ​​ciljeve u budućnosti - rekao je predsjednik Karl-Hajnc Rumenige.

Zadovoljan je i sportski direktor Hasan Salihamidžić.

- Hansi je prvo preuzeo tim na dvije utakmice, zatim do Božića, a onda je postojao dogovor da će biti naš trener do kraja sezone. Bio je odan i disciplinovan, to je kvalitet. Drugi plus su rezultati koje je postigao s timom, koji govore sami za sebe. Vjerujemo da je Hansi u ovom trenutku pravi glavni trener.

Nekadašnji pomoćnik Joahima Leva u reprezentaciji Njemačke i čovjek koji je nosio dres Bajerna od 1985. do 1990. godine preuzeo je tim 3. novembra.

Izgubio je prvi meč od Borusije Menhengladbah (2:1), ali je potom upisao 14 pobjeda i remi, uz gol razliku 49:10. Dovoljno da sebi „kupi” još tri godine na klupi bavarskog giganta.

Bonus video: