Havarija Sitija u Liga Kupu, Njukasl ide dalje

4 komentar(a)
David Silva, Foto: Beta-AP
David Silva, Foto: Beta-AP
Ažurirano: 29.10.2014. 21:56h

Sedmicu u kojoj su dospjeli na rub eliminacije iz Lige šampiona, remijem protiv CSKA u Moskvi, a onda porazom od Vest Hema zaostali u Premijer ligi, fudbaleri Mančester sitija zaključili su ispadanjem iz Liga Kupa.

Na "Etihadu" je iznenađujuće slavio Njukasl - 2:0, golovima Aronsa u 6. i Sisoka u 75. minutu.

Koliko je treneru Manuelu Pelegriniju bilo stalo da preživi u ovom takmičenju, ili da se iskupi za loše rezultate u posljednje vrijeme, govori podatak da je na megdan "svrakama" poslao gotovo najjači tim - sa Silvom, Jajom Tureom i Fernandinjom na sredini, te Džekom i Stevanom Jovetićem u napadu (Aguero je ušao u drugom poluvremenu).

Međutim, ništa nije pomoglo, aktuelni šampion Premijer lige je očigledno u prevelikoj krizi...

"Nismo igrali dovoljno dobro, to je prosto objašnjenje za poraz. Istina je i da nismo u najboljem momentu, ali moramo da se oporavimo. Vjerujem u ovaj tim", rekao je Pelegrini nakon meča.

Poraz od Njukasla mogao bi da ima još veću cijenu, jer su se povrijedili David Silva i Jaja Ture i pod znakom pitanja su za nastup u mančesterskom derbiju u nedjelju.

Sjajan niz iz prvenstva Sautempton je prenio i na Liga kup, pobjedom na gostovanju Stouku 3:2, dok je dalje prošao i Totenhem, pobjedom protiv Brajtona 2:0.

Bonus video: