Het-trik Firmina za čistu peticu Liverpula

Bila je ovo deveta vezana pobjeda u ligi za tim Jirgena Klopa kojom u se "redsi" odlijepili na ogromnih devet bodova u odnosu na Totenhem, a 10 u odnosu na Mančester siti, koji sjutra gostuje Sautemptonu
1355 pregleda 1 komentar(a)
Savršen završetak godine: Igrači Liverpula, Foto: Reuters
Savršen završetak godine: Igrači Liverpula, Foto: Reuters
Ažurirano: 29.12.2018. 20:22h

U derbiju 20. kola Premijer lige, Liverpul je na "Enfildu" sa 5:1 deklasirao Arsenal i tako nastavio dominaciju u najelitnijem engleskom takmičenju.

Bila je ovo deveta vezana pobjeda u ligi za tim Jirgena Klopa kojom u se "redsi" odlijepili na ogromnih devet bodova u odnosu na Totenhem, a 10 u odnosu na Mančester siti, koji sjutra gostuje Sautemptonu.

Furiozan je bio početak meča, u razmaku od samo pet minuta postignuta su tri pogotka. Arsenal je prvi poveo - Mejtland-Najls je u 11. minutu doveo "tobdžije" u vođstvo, da bi Roberto Firmino tri minuta kasnije iskoristio grešku odbrane gostiju i izjednačio. Isti igrač izveo je pravi dar mar samo 120 sekundi kasnije i matirao nemoćnog Lenoa za 2:1.

U prvih 45 minuta je meč praktično bio riješen - Liverpul je preko Manea u 32. minutu i Salaha sa bijele tačke u sudijskoj nadoknadi došao do ubjedljivih 4:1.

Domaćin je u drugom poluvremenu "spustio gas", ali je opet uspio da postigne pogodak.

Još jedan penal dosuđen je za "redse", ovoga puta čini se prestrogo, a Firmino je bio uspješan realizator čime je kompletirao het-trik.

U narednom kolu Liverpul će gostovati Mančester sitiju, a Arsenal će dočekati Fulam.

Bonus video: