Het-trik Iguaina, poraz Intera u Volfsburgu

0 komentar(a)
Iguain, Foto: Beta-AP
Iguain, Foto: Beta-AP
Ažurirano: 12.03.2015. 22:22h

Zenit je u premijernom duelu osmine finala Lige Evrope stekao veliku prednost pred revanš Torinu. Ekipa iz Sankt Ptersburga je slavila sa 2:0.

Domaćin je na "Petrovskom" bolje otvorio meč i već u drugom minutu Rondon je propustio da realizuje kolosalnu šansu. Ipak, igrači Torina su bili preumorni nakon velikog broja utakmica, što je rezultiralo prekidom serije od devet utakmica bez poraza do posljednje utakmice u Seriji A, kada je Toro poražen u Udinama (3:2).

A ceh tome bilo je isključenje Benazija već u 28. minutu. Benazi je prvi žuti karton dobio u 12. minutu kada je nepropisno spriječio kontru domaćina, a drugi zbog rekacija nakon duela sa Akselom Vicelom na sredini terena.

Upravo je Belgijanac Vicel pogodio deset minuta kasnije, da bi konačnih 2:0 postavio Domeniko Krišito na asistenciju sve boljeg Brazilca Hulka.

Sat kasnije krenuli su i ostali dueli, a Inter je poveo na gostovanju Volfsburgu. Meč je na "Folksvagen areni" odlučio očajni rezervni golman Intera, Kariso, koji je najprije poklonio loptu, a onda i očajno reagovao kod trećeg gola.

Klub Briž je primio gol već na startu nastavka, ali je uspio da preokrene protiv ekipe Slavena Bilića, koji je uveliko rotirao sastav. Nije tajna da je Bešiktašu cilj sezone titula u Turskoj.

Iako se spekulisalo da će Dnjepar nastupiti bez najboljeg igrača, Jevhena Konopljanke, ipak se ukrajinski bombarder uspio oporaviti za duel sa Ajaksom. Konopljanka je asistirao za jedini gol na meču

A pravi vatromet uslijedio je na startu utakmica u posljednjem terminu (21.05), a otvorila ga je Sevilja pogotkom Vitola već u prvom minutu. Viljareal je u španskom duelu platio ceh napornom rasporedu igranja petog meča u samo dvije sedmice, a u tom periodu je imao utakmice sa Barselonom i Realom. Andalužani su znalački iskoristili umor rivala da na "Madrigalu" potope "žutu podmornicu".

A u 2. minutu je kapitulirala odbrana Napolija. Strijelac je bio Kevin Kuranji na sjajno ubacivanje Valbuene. Ipak, Napolitanci su preko Iguaina preokrenuli do poluvremena, a sjani Argentinac je u nastavku kompletirao het-trik. Posao je domaćinu olakšao Zobnjin, koji je "pocrvenio" već u 46. minutu.

U italijanskom derbiju Fiorentina-Roma nije biulo pobjednika. Domaćin je bio boji u prvom, dok je Roma dominirala u nastavku. Ipak, Ljajić je uspio da ne pogodi sa penala. Tačnije, odbranio mu je Neto. Španski sudiaj Antonio Laos je trebalo d aponovi udarac Ljajića, jer su igrači Fiorentine "disali" za vratom napadaču Roime prilikom šuta.

Stefan Savić zbog povrede nije bio u zapisniku.

Rezultati:

Zenit - Torino 2:0

(Vicel 38, Krišito 53).

Klub Briž - Bešiktaš 2:1

(De Suter 62, Rafaelov (penal) 79 - Tore 46)

Dnjepar - Ajaks 1:0

(Zozulja 30)

Volfsburg - Inter 3:1

(Naldo 28, De Brujine 63, 76 - Palasio 6)

Everton - Dinamo Kijev 2:1

(Nejsmit 39, Lukaku (penal) 82 - Gusev 14)

Fiorentina - Roma 1:1

(Iličić 17 - Keita 77)

Napoli - Dinamo Moskva 3:1

(Iguain 25, (penal) 31, 55 - Kuranji 2).

Viljareal - Sevilja 1:3

(Vijeto 48 - Vitolo 1, Mbija 26, Gameiro 50).

Bonus video: