Het-trik Obamejanga, šestica Herte

"Milioneri" sa 4:0 savladali Augsburg u gostima, a francuski napadač postigao prva tri gola
0 komentar(a)
Obamejang, Foto: Reuters
Obamejang, Foto: Reuters
Ažurirano: 10.08.2013. 19:03h

Borusija iz Dortmunda je odgovorila Bajernu - "milioneri" su pobijedili u Augsburgu sa 4:0, uz blistavo izdanje zvijezde koja je stigla iz Francuske.

Riječ je o Pjer-Emeriku Obamejangu, napadaču rođenom u Francuskoj (nastupa za reprezentaciju Gabona) koji je zablistao sa tri pogotka na prvenstvenom debiju u žuto-crnom dresu (igrao Superkup protiv Bajerna).

Obamejang, koji je doveden iz Sent Etjena za 13 miliona, pogađao je u 24, 66. i 79. minutu, a na kraju se sa bijele tačke upisao i Robert Levandovski.

"Nisam iznenađen partijom Obamejanga. Vidjećete još mnogo dobrih stvari od njega", obratio se novinarima nakon meča trener Borusije Jirgen Klop.

Bajer je sa 3:1 bio bolji od Frajburga, dok se u velikom stilu u elitu vratila Herta - klub iz Berlina je deklasirao Ajntraht sa 6:1.

Pored šest golova u mreži protivnika, Herta je pred 55 hiljada navijača na Olimpijskom stadionu čak tri puta pogađala prečku u prvom poluvremenu...

Hanover je bio bolji od Volfsburga (2:0), a jedini remi je upisan u okršaju Hofenhajma i Nirnberga (2:2), iako je domaćin vodio sa 2:0.

Rezultati

Augsburg - Borusija D. 0:4

Bajer - Frajburg 3:1

Hanover - Volfsburg 2:0

Herta - Ajntraht 6:1

Hofenhajm - Nirnberg 2:2

Braunšvajg - Verder 0:1

Sjutra

Majnc - Štutgart

Šalke - Hamburger

Juče

Bajern - Borusija M. 3:1

Bonus video: