Het-trik Benzeme, Hetafe, Valensija i Sevilja u borbi za Ligu šampiona

1036 pregleda 0 komentar(a)
Kaparoš nije spremio ekipu za rat u Madridu, Foto: Alberto Saiz
Kaparoš nije spremio ekipu za rat u Madridu, Foto: Alberto Saiz
Ažurirano: 21.04.2019. 16:41h

Valensija je u naletu! "Slijepi miševi" su iskoristili poraz Sevilje na gsotovanju Hetafeu i probili su se na peto mjesto. Valensiaj ej slavila na burnom gostovanju Betisu (2:1), gdje je vodila golovima Gvedesa sa u 45. i 49. minutu. Izlazak Guedesa u 77. minutu je sve poremetrio, jer je u narednom napadu Betis došao do penala koji je pogodio Lo Selso, a onda je u 82. minutu Ropdrigo isključen.

Betis je imao potpunu ofanzivu ali s eValensija uspjela odbraniti. Ona ima dva boda manje od Hetafea, i istoi brpj bodova kao Sevilja, ali lakše rivale u pet posljednih utakmica.

Slavio je i Viljareal kući sa Leganesom važnu pobjedu u borbi za opstanak (2:1), pa je sada na četiri boda iznad zone ispadanja.

Real Madrid je lakše od očekivanja dobio Atletik u "vječitom derbiju". "Kolćonerosi" su ekipu iz Bilbaa ispratili sa tri gola u mreži, koje je psotigao Karim Benzema.

Sva tri u drugom poluvremenu, 54.76. i u prvom minutu nadoknade, kad aje kompletirao het-trik.

Imao je Bilbao dvije dobre šanse u finišu iz kojih nisu pogodili Aduric i Vilijams.

Real je na četiri boda ispod Atletiko Madrida, a ima čak 13 manje od lidera Barselone. Bilbao je na sedmom mjestu sa 46 bodova.

Hetafe je hit Primere, a u direktnom duelu sa Seviljom vratio se na četvrto mjesto, pet kola prije kraja.

Hetahe je slavio sa 3:0, golovima sa penala Mate u 35. i Moline u trećem minutu nadoknade poluvremena, a oba je skrivio Eskudero, koji je duplirao kaertone i morao je u svlačionicu.

Treći gol je dubl Moline u 53. minutu, a i Hetafe je od 71. minuta ostao bez igrača, jer je crveni karton dobio Dakonam. Hetafe ima dva boda više od Valensije i Sevilje, koje do kraja imaju neupordivo lakši raspored.

U prvom meču dana Levante je remizirao sa Espanjolom, koji je dva puta vodio (2:2).

Nikola Vukčević je opet svih 90 minuta bio na klupi Levantea, koji je sada na dva boda iznad zone ispadanja,

Bonus video: