Hodžson zadovoljan, Blan želi bržu Francusku

"Da li sam zadovoljan? Naravno da jesam. Ponosan sam na svoj tim, ovo je dobar start za nas, ali nismo uradili ništa posebno, jer veoma respektujem Ukrajinu i Švedsku", rekao je Hodžson.
0 komentar(a)
Hodžson, Foto: Beta/AP
Hodžson, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 11.06.2012. 19:48h

Engleska ni ovo Evropsko prvenstvo nije otvorila pobjedom, ali je vjerovatno prvi put nacija zadovoljna rezultatom na startu - Albion je odolio Francuskoj u Donjecku (1:1), pa je misija toliko osporavanog Roja Hodžsona u Poljskoj i Ukrajini počela pozitivno.

"Da li sam zadovoljan? Naravno da jesam, jer smo remizirali protiv prave ekipe, koja nam i nije stvorila mnogo šansi. Ponosan sam na svoj tim, ovo je dobar start za nas, ali nismo uradili ništa posebno, jer veoma respektujem Ukrajinu i Švedsku", rekao je Hodžson.

Iskusni trener se opredijelio da igra na bod, napad gotovo da nije postojao, ali je Engleska prva povela - Stiven Džerard je u 30. minutu u svom stilu izveo slobodan udarac, a Džoleon Leskot preletio Alua Dijaru i zakucao loptu u mrežu.

"Falilo je nešto u napadu, ali možemo da budemo zadovoljni, bod je svakako dobar. Po meni je Dani Velbek bio najbolji igrač Engleske u ovom meču", rekao je legendarni napadač Alan Širer, dok je francuski "L'Ekip" bio nezadovoljan samo ishodom.

"Zaslužili smo više protiv zatvorene Engleske", konstatovao je tiražni sportski list.

Brojniji engleski navijači su nakon vodećeg gola počeli s pjesmom, ali su samo devet minuta kasnije dobili odgovor. Pogodio je Samir Nasri sa 20 metara koji je iskoristio to što je njegov saigrač iz Mančester sitija Džo Hart bio slabo postavljen. To je bio praktično i kraj uzbuđenjima na „Donbas areni”, jer su oba tima kako je vrijeme prolazilo sve bila sve više fokusirana na svoju polovinu.

"Ne znam da li je ovo način da se osvoji Euro, ali svakako da smo mnogo samouvjereniji nakon prve utakmice. Mislim da Francuska treba da bude i srećnija od nas, jer sem gola nije stvorila nijednu šansu", istakao je Skot Parker.

Francuska nije nikog impresionirala, ali serija i dalje traje - "trikolori" nisu izgubili ni u 22. utakmici u nizu.

Selektor Loran Blan ne bi imao ništa protiv da se ta nepobjedivost ne završi na ovom Euru...

"Moram da budem zadovoljan bodom, jer nismo odigrali dobar meč. Počeli smo jako stidljivo, tek smo krenuli kada smo primili gol. Raduje me odgovor koji smo imali nakon minusa, ali ovaj tim može mnogo bolje, želim da igramo brže. Očekujem progres već od naredne utakmice da ćemo biti bolji", rekao je Blan.

Bonus video: