Honved održao lekciju Čeliku

Fudbaleri Čelika poraženi su danas u Nikšiću od Honveda 4:1, u prvoj utakmici prve runde kvalifikacija za Ligu Evrope
116 pregleda 18 komentar(a)
Ažurirano: 04.07.2013. 18:17h

U 1. kolu kvalifikacija za Ligu Evrope fudbaleri Honveda održali su fudbalski čas Čeliku, kojem ni dobra uvertira nije pomogla da makar nadu za plasman u drugu rundu produži do revanša.

Vodeći gol bilo je sve što su Nikšićani mogli da učine protiv nadahnute “lake konjice”, koji se prošetala Nikšićem i do vrha napunila mrežu Banovića, odgonetnuvši sve sumnje, ako su uopšte i postojale, ko ide u naredno kolo.

Prvu priliku na utakmici imali su domaći u 6. minutu - Bulajić je odlično šutirao, ali se lopta od defanzivaca Honveda odbila u korner. Nedugo zatim Videkanićev šut iskosa sa lijeve strane prohujao je iznad prečke.

U 14. minutu radovali su se fudbaleri Čelika - iskosa sa lijeve strane Boris Bulajić je izveo skraćeni korner, u srcu šesnaesterca odlično je reagovao Ilija Radović, pogodivši donji lijevi ugao Kemenešovog gola.

Nakon vođstva, domaćin se povukao na svoju polovinu i prepustio sredinu terena Mađarima, koji su do kraja poluvremena opsjedali gol „metalurga” i u potpunosti preokrenuli dešavanja na terenu.

U 33. minutu Ikene je uputio upotrebljivu loptu na drugu stativu za Hidija, čiji šut je završio pored stative. Najbolju priliku na utakmici gosti su imali u 37. minutu, ali je Holender neometan sa oko 15 metara loše šutirao.

Ipak, za propušteno gosti su se iskupili u 38. minutu - Holender je odlično proigrao Delcega, koji je preciznim udarcem poravnao rezultat. Samo tri minuta kasnije ponovo se tresla Banovićeva mreža, a 18-godišnji srpski internacionalac Filip Holender je iskoristio idealan pas Gerda Nađa za potpuni preokret na meču.

"Čestitam Honvedu na pobjedi. Dobro smo počeli meč, ali nakon izjednačenja nismo uspjeli da odreagujemo. U potpunosti nas je presjekao drugi gol protivnika, koji jeste kvalitetnija ekipa. Analiziraćemo utakmicu i potruditi se, ako ništa drugo onda da ostavimo bolji utisak u revanšu", rekao je Vasilije Jovović, vezista Čelika.

Nakon odmora na terenu je postojao, praktično, jedan tim. U 48. minutu gosti su najprije zaprijetili - Lovrić je dubinskom loptom u šesnaestercu pogodio Dijabija, koji je umalo bio neprecizan. Terensku inicijativu Honved je krunisao u 52. minutu - po lijevoj strani dobro je prošao Holender i u pravom trenutku uposlio Dijabija, kojem nije bilo teško da zatrese mrežu. Dva minuta kasnije na drugoj strani Račićev šut zaustavila je stativa.

U 60. minutu ponovo su „drhtali“ domaći. Ikene je sa desne strane sjajno uposlio Dijabija, čiji šut je izblokiran. Ipak, 120 sekundi kasnije Nigerijac Ikene je uputio dobar pas, ovaj put Holender je bio nepogrešiv za ubjedljivih 4:1.

"Zadovoljan sam igrom u drugom poluvremenu. Naravno, rezultat je dobar. Ipak, i pored pobjede u revanšu moramo biti maksimalno odgovorni. Nismo na početku dobro odigrali, ali brzo smo se konsolidovali i ostvarili zacrtani plan", rekao je Marko Rosi, trener Honveda.

Čelik - Honved 1:4

Nikšić - Stadion kraj Bistrice. Gledalaca: 1.000. Sudija: Martin Strombergson (Švedska). Pomoćnici: Joakim Flink, Per Brogevik (Švedska). Strijelci: Radović u 14. minutu za Čelik, Delceg u 38, Dijabi u 52, Holender u 41. i 62. minutu za Honved. Žuti kartoni: Ivanović, Videkanić, Dubljević (Čelik), Nađ, Manćini (Honved).

Čelik: Banović 5, Dubljević 5, Radović 5,5 (Bakoč), Vuković 5, Videkanić 5, Adrović 5, Bulajić 5, Zorić 5 (Simić), Jovović 5, Ivanović 5 (Kasalica), Račić 5.

Honved: Kemeneš, Ikene 7,5, Lovrić 7, Ignjatović 7 (Alćibijade), Živanović 7, Hidi 7, Nađ 7, Večei 7 (Dijara 7), Delceg 7, Dijabi 7, Holender 8 (Manćini).

Galerija

Bonus video: