Hrvatski navijači na slobodi do suđenja

0 komentar(a)
Hrvatska - Italija, Foto: Reuters
Hrvatska - Italija, Foto: Reuters
Ažurirano: 19.11.2014. 21:00h

Petnaestorica hrvatskih navijača koji su uhapšeni zbog izazivanja nereda na fudbalskoj utakmici Italija - Hrvatska u nedjelju u Milanu pušteni su kući i na slobodi će čekati suđenje u Italiji, prenijeli su hrvatski mediji.

Portal index.hr prenosi informaciju hrvatskog konzulata u Milanu prema kojoj je nadležni sudija odlučio da "nema osnove za dalje zadržavanje u pritvoru petnaestorice hrvatskih državljana" i da će večeras biti pušteni kući.

"Oni su dužni da se odazovu na sudsku raspravu za koju će termin biti određen naknadno, a prijeti im kazna od šest mjeseci do pet godina zatvora", navodi hrvatski portal i dodaje da nijedan od njih ne smije tri godine prisustvovati fudbalskoj utakmici u zemljama Evropske unije.

Ranije je bilo najavljeno da će huligani odgovarati pred sudom u četvrtak zbog izazivanja nereda tokom kvalifikacione utakmice za Evropsko prvenstvo na stadionu San Siro.

Uhapšeno je 16 navijača, a jedini maloljetnik među njima već se vratio kući s roditeljima koji su u utorak došli po njega.

Zbog bakljade hrvatskih navijača meč protiv Italije drugi put je prekinut u 75. minutu, a veći neredi spriječeni su intervencijom policije, koja je izgrednike izbacila sa stadiona.

Prethodno su pristalice gostujućeg tima takođe ubacivali baklje na teren prilikom izjednačujućeg gola u 15. minutu, a nesportsko ponašanje nastavili su bodrenjem svoje ekipe uz ustaške povike "Za dom spremni" i "Ajmo ustaše".

Utakmica između reprezentacija Italije i Hrvatske završena je neriješenim rezultatom 1:1.

Bonus video: