Huligani su skrnavili i grob moje supruge: Peres prvi put o problemima koje je imao

Prvi čovjek Reala je prvi put govorio o tome sa kakvim se sve problemima i neprijatnostima sretao od kada je došao na čelo madridskog giganta
0 komentar(a)
florentino peres, Foto: Marca.com
florentino peres, Foto: Marca.com
Ažurirano: 23.09.2018. 15:50h

Florentino Peres je dobio podršku Skupštine Reala da krene u rekonstrukciju stadiona Santjago Bernabeu i da u tu svrhu utroši preko 500 miliona eura.

Članovi Skupštine, koji su bili protiv tog plana, govorili su da je riječ o rasipanju, upoređivali stanje u Engleskoj, navodili da su klubovi Premijer lige nove stadione gradili za skoro isti novac.

Peres je, međutim, ostao pri svome, dobio većinu i najavio da rekonstrukcijom Bernabeua počinje nova era "kraljevskog kluba".

"Svake godine od stadiona ćemo zarađivati 150 miliona eura više nego sada", kazao je Peres.

Prvi čovjek Reala je prvi put govorio o tome sa kakvim se sve problemima i neprijatnostima sretao od kada je došao na čelo madridskog giganta...

"Kada sam došao, mnogi zaboravljaju da smo na našem stadionu imali velike grupe huligana, opasnih navijača, kojima se nije sviđala moja politika. Koliko sam samo puta zatekao zlokobne grafite na mojoj kući, huligani su čak i skrnavili grob moje supruge... Prvi put pričam o tome, nisam želio da se to protumači kao vrsta straha. Ja sam odlučio da se borim i da Real podignem na još veći nivo. Mislim da sam uspio i nastaviću to da radim", kazao je Peres.

Bonus video: