I bez Boljevića i Savićevića cilj je pobjeda

"Hendikepirani smo, ali ne mijenjamo planove, želimo pobjedu", kaže selektor Mojaš Radonjić po dolasku u Kišinjev.
0 komentar(a)
Mlada reprezentacija, Foto: Savo Prelević
Mlada reprezentacija, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 02.09.2015. 19:42h

Mlada fudbalska reprezentacija Crne Gore stigla je u Kišinjev, letom preko Istanbula. Izabranici Mojaša Radonjića u petak će u 40-ak kilometara udaljenom Orheju, na stadionu „Distrikt sport”, tražiti drugu pobjedu u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.

Prva je, u junu, stigla upravo protiv Moldavije, na stadionu pod Goricom (1:0). Crnu Goru sjutra očekuje teži zadatak, ne samo zbog toga što se utakmica igra u gostima, već i zbog kadrivskih problema koje su minulih dana remetile pripreme.

U Moldaviji, naime, neće igrati fudbaleri koji su kreirali pobjedonosni gol u junskom meču protiv istog protivnika - Aleksandar Boljević koji je bio asistent (povreda na treningu), kao i Vukan Savićević koji je bio strijelac (povreda).

Ako se tome doda da u Moldaviju nije otputovao ni napadač Ujpešta Mihailo Perović (nedisciplina), te da od ranije nema povrijeđenog Vujnovića, jasno je da je naša selekcija oslabljena, naročito u napadu...

Hendikep i u defanzivi - na treningu se povrijedio Nemanja Cavnić, koji takođe nije otputovao u Moldaviju.

Uprkos svemu - cilj je pobjeda, ne samo u Moldaviji, već i četiri dana kasnije, protiv Malte pod Goricom...

"Hendikepirani smo, ali ne mijenjamo planove, želimo pobjedu", kaže selektor Mojaš Radonjić po dolasku u Kišinjev.

Trijumf nad Moldavcima imao bi dvostruki efekat...

"Za četiri dana igramo u Podgorici sa Maltom i postoji mogućnost da se Savićević i Boljević oporave do tog meča. Bili bismo znatno jači, jer su u pitanju dva vrlo važna fudbalera. Ali, sada ne razmišljamo o Malti, sve misli su usmjerene na Moldaviju, pokušaćemo da se vratimo sa tri boda", kaže Radonjić.

Baš kao što je slučaj sa “A” selekcijom, mladi ciljaju svih šest bodova u septembru, sa kojima bi okupirali prvo mjesto u grupi uoči mečeva sa favoritima, Belgijom i Ćeškom.

Bonus video: