I Kom je u nizu uspješnih priča Viktora Trenevskog

Tri kola prije kraja sezone u Drugoj ligi Kom je na bod od baraža za ulazak u elitu, ali nije samo rezultat ono čime se na Zlatici ponose
911 pregleda 0 komentar(a)
Viktor Trenevski, Foto: Filip Roganović
Viktor Trenevski, Foto: Filip Roganović

Entuzijazam i stručan rad, posebno sa mlađim fudbalerima, put je opstanka i napretka klubova na crnogorskoj fudbalskoj sceni.

Slučaj FK Kom je najbolja potvrda. Od nevjerovatnog pada krajem prošle sezone, gubitka prvoligaškog statusa u baražu i napuštanja sponzora, klub sa Zlatice je entuzijazmom fudbalskih stručnjaka i zaljubljenika u najvažniju sporednu stvar, brzo došao u poziciju da se nada ljepšoj budućnosti. Iznad svega - povratku u Prvu ligu.

Kom je predvođen sjajnim i dokazanim fudbalerom i trenerom, Viktorom Trenevskim, uspio da prevaziđe krizu i tri kola prije kraja Druge fudbalske lige matematički je na bod od učešća u baražu.

- Kom je u posljednjih pet kola osvojio 13 bodova, a u posljednjih 15 kola bodovni saldo našeg kluba prati samo neprikosnovena Mladost iz Lješkopolja. A Druga liga je ove sezone izuzetno interesantna, sa trenerima prvoligaškog iskustva. I nije lako ne izgubiti pet utakmica zaredom, jer i Berane, koje je na jesen osvojilo bod, sada ima 15. Liga je izuzetno izjednačena. No, ta serija odličnih rezultata učinila je da Kom razmišlja o baražu, i ne krijemo da bi voljeli da nam rival u popuni Telekom 1.CFL bude baš Lovćen. On je prošle godine kao drugoligaš bio uspješniji u baražu od Koma, ali se ne radi samo o osveti. Lovćen će morati da razmišlja i o finalu Kupa Crne Gore, pa je svakako poželjniji protivnik - kaže za “Vijesti” Viktor Trenevski.

Ko god, međutim, bude protivnik u baražu, Lovćen, Rudar, ili teoretski Iskra, Kom nije favorit, smatra nekadašnji fudbaler Budućnost i Partizana, reprezentativac Makedonije...

- Sve drugoligaške ekipe u baražu su autdsajderi. I Kom je prošle godine kao prvoligaš bio favorit sa Stefanom Miloševićem, koji se, eto, dokazao i u Belgiji, pa je Lovćen iznenadio. Zašto i mi ne bismo ove sezone?

Do povratka u elitu Kom želi da stigne ne odstupajući od svog glavnog cilja - pružanje prilke najmlađim i stvaranja fudbalera.

- Eto, kadeti su nam prvaci, generacija iza njih takođe, a i omladinci Koma su borbi za titulu. U ekipi imam pet igrača poniklih u klubu, a još pet omladianca priključio sam treningu seniorskog tima, i sve to je zalog svijetle budućnosti kluba. Sjajno i sa puno entuzijazma u upravi radi Bato Barac, Brano Milačić je sportski direktor i prijateljstvo sa njima je i uticalo na moj angažman u Komu - dodao je Trenevski.

U Dečiću se Alija Krnić afirmisao do priznanja za najbojeg mladog igrača Crne Gore, Elis Elmaz iz Rabotničkog do prvotimca Fenerbahčea... Ima li u Komu sličnog talenta i potencijala?

- Talenta i potencijala je napretek. Fali jedino malo više novca za bolje uslove u radu sa njima. Ne bih sada o imenima, jer ne želim da im stvaram pritisak, ali smatram da puno igrača ima ogroman potencijal. Ipak, na njima je da se izbore i taj talenat do kraja izraze - istakao je Trenevski.

Cilj je stvaranje igrača, ovdje ima prostora za to

Iskustvo Viktora Trenevskog moglo bi da bude tas na vagi u korist Koma i njegove borbe za porvatak u društvo najboljih.

Trenevski je anonimni Zavrč u Sloveniji od drugoligaškog nivoa vodio do treće pozicije u najjačoj ligi Slovenije, a i Dečić je od proklamovane borbe za opstanak vodio do gornjeg dijela u našoj Prvoj ligi.

I u Makedoniji, nakon što mu je nesporazumom oko licence uskraćen rad u Dečiću, sa uspjehom je vodio Rabotnički do plasmana u drugi krug kvalifikacija za Ligu Evrope.

- Kom sam preuzeo sredinom oktobra. Klub je bio pozicioniran na sredini tabele i pomak je evidentan. Ja sam, ipak, izdanak ovdašnje škole fudbala i trenerski razmišljam da je moj zadatak prvenstveno stvaranje igrača do nivoa potrebnog reprezentaciji. U Komu ima prostora za to - zaključuje Trenevski.

Bonus video: