I Liverpul i Napoli žele da otklone svaku dilemu

Salcburg mora da pobijedi Belgijance da bi ostao u igri za jedno od prva dva mjesta, a bodom bi osigurao treće mjesto i prelazak u Ligu Evrope
1488 pregleda 0 komentar(a)
Napoli je savladao „redse” 17. septembra u Napulju, Foto: Beta-AP
Napoli je savladao „redse” 17. septembra u Napulju, Foto: Beta-AP

Prije nešto manje od godinu Liverpul i Napoli su igrali meč na život ili smrt na „Enfildu”, domaćin je pobijedio u direktnom duelu u posljednjem kolu i prošao u nokaut fazu, potom i osvojio titulu.

Isti rivali sastaće se i večeras u gradu Bitlsa, s tim da je tenzija manja - nakon četiri kola u grupi E Liverpul ima devet bodova, Napoli jedan manje i postiji nekoliko varijanti po kojima bi i jedni i drugi nakon ovih 90 minuta mogli da završe posao oko plasmana.

- I prošle sezone smo imali problema s Napolijem, kao i ove. Imaćemo ih i večeras ako ponovimo neke greške protiv tima koji može da se nadigrava na svakom terenu u Evropi - rekao je Jirgen Klop.

Liverpul ide u osminu finala u slučaju da pobijedi Napoli, a i ne mora to da uradi ako Salcburg (koji ima četiri boda) ne slavi u Belgiji protiv Genka. Isti slučaj je sa Napolitancima - trijumf ih vodi u osminu finala, a dovoljno bi bilo i to da Genk zaustavi austrijskog šampiona.

- Da li da prijetimo Liverpulu? Mislim da to nije pametno. Ipak, glavni cilj je plasman u nokaut fazu - istakao je trener „azura” Karlo Anćeloti.

Salcburg mora da pobijedi Belgijance da bi ostao u igri za jedno od prva dva mjesta, a bodom bi osigurao treće mjesto i prelazak u Ligu Evrope.

POSLJEDNJA ŠANSA ZA INTER

Inter je u teškoj situaciji, ali i dalje ima otvorenu situaciju u grupi F, jer bi sa šest bodova u posljednje dvije runde prošao među 16 najboljih. Prvi meč u kojem nema pravo na grešku je u Pragu - gostuje Slaviji, kojoj je više srećno nego zasluženo otkinuo dva boda u Milanu na startu sezone - 1:1.

- Nemamo alternativu, moramo da pobijedimo i da sačuvamo nadu za posljednje kolo - jasan je trener „nerazura” Antonio Konte.

Istovremeno, derbi grupe se igra na „Nou kampu”, sastaju se Barselona i Borusija iz Dortmunda. U tri moguća scenarija Barsa će večeras proći - to će se dogoditi ako bi savladala „milionere”, ako oba duela u grupi završe neriješeno ili u slučaju da Slavija bude bolja od Intera, kojem „blaugrana” gostuje u posljednjoj rundi.

LUDILO U GRUPI H

Grupa H nudi spektakl, jer tri tima trenutno imaju po sedam bodova - Ajaks, Čelsi i Valensija (Lil je osvojio jedan). Ajaks je favorit protiv Lila u Francuskoj, a možda i direktan duel za plasman se igra u Španiji između „slijepih miševa” i „plavaca”. Valensija je svakako u blagoj prednosti, jer je u prvom susretu u Londonu slavila 1:0.

- Nije dobro da se bavimo kalkulacijama, jer ih je mnogo. Znamo šta moramo da uradimo protiv Čelsija i tek nakon utakmice posvetićemo se tabeli - kaže kapiten Valensije Dani Pareho.

Parovi 5. kola - grupa E: Liverpul - Napoli, Genk - Salcburg (21); Grupa F: Barselona - Borusija Dortmund, Slavija - Inter (21); Grupa G: Zenit - Lion (18.55), Lajpcig - Benfika (21); Grupa D: Valensija - Čelsi (18.55), Lil - Ajaks (21).

Bonus video: