I mladi u Kazahstanu: Put u nepoznato

Izabranici Mojaša Radonjića pokušaće u Aktobeu (15 sati po našem vremenu) da trijumfom otvore grupu u kojoj su još Francuska, Slovenija, Bugarska i Kazahstan.
0 komentar(a)
Mlada reprezentacija Crne Gore, Foto: Filip Roganović
Mlada reprezentacija Crne Gore, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 01.09.2017. 10:11h

I mlada crnogorska reprezentacija igra danas u Kazahstanu, ali u poređenju sa seniorskim timom, kao da gostuje u drugoj državi.

Momci Mojaša Radonjića igraju u Aktobeu, koji je 1.500 kilometara udaljen od Astane, zato su na dalek put morali redovnim linijama (Tivat - Moskva - Aktobe), za razliku od ekipe Ljubiše Tumbakovića, koja je u Astanu stigla čarter-letom.

Pobjedničke ambicije su, međutim, ono što povezuje našu najbolju i mladu reprezentaciju.

Radonjićevi izabranici pokušaće da trijumfom otvore grupu u kojoj su još Francuska, Slovenija, Bugarska i Kazahstan.

Duel u Kazahstanu je, ipak, put u nepoznato, ne samo zbog protivnika i napornih letova.

"Kada gledamo ostale reprezentacije, kako stvaraju, kako naslanjaju generaciju na generaciju, mislim da smo mi u velikom hendikepu. Nemamo preveliki broj igrači, ali moramo da se pomirimo sa tim i da od njih napravimo pravu grupu", kaže Radonjić.

Crna Gora je u martu pobijedila Gruziju pod Goricom sa 3:2 u prijateljskoj utakmici, ali ni taj meč ne može da pruži odgovor kakvi su dometi ove mlade reprezentacije.

"Iz te utakmice nam nedostaje sedam igrača. Nadam se, ipak, da smo sastavili solidnu reprezentaciju, te da ćemo to pokazati već na startu", dodao je Radonjić.

U našoj grupi već je viđena jedna utakmica, odigrali su je upravo Kazahstanci - slavili su na gostovanju Luksemburgu (2:1).

"Gledao sam taj meč, sakupili smo osnovne podatke o njima, znamo da su agresivni, nekad čak i previše, ali mi je mnogo važnija naša igra".

Duel u Aktobeu počinje u 15 sati, a za Crnu Goru bi trebalo da počnu: M. Šarkić, Roganović, Rašo, Azemović, A. Vukčević, Lončar, Kotorac, Kukuličić, Camaj, O. Šarkić, Perović.

Bonus video: