I Papa Franjo gledaće finale

1 komentar(a)
San Lorenco, Foto: Reuters
San Lorenco, Foto: Reuters
Ažurirano: 17.12.2014. 22:25h

Finale Svjetskog prvenstva za klubove biće po ukusu rimokatoličkog poglavara, Pape Franja - igraće Real Madrid protiv njegovog San Lorenca!

Papa se odavno deklarisao kao vatreni navijač kluba iz Buenos Ajresa, a uprava je nedavno najavila da će sagratiti novi stadion i nazvati ga baš po aktuelnom poglavaru Vatikana.

Mnogo teže nego što se očekivalo, San Lorenco je riješio svoje polufinale u Maroku, dan nakon šetnje Reala protiv Kruz Azula (4:0).

Argentinci su, naime, morali da igraju produžetke da bi eliminisali Ouklend siti sa Novog Zelenda (2:1, nakon 1:1 u regularnom toku).

Poveli su u drugom minutu nadoknade prvog poluvremena, golom Barientosa, a kada se očekivalo da potvrde trijumf u nastavku, stiglo je šokantno izjednačenje. Igrao se 67. minut kada je izvjesni Berlanga iznenadio Torica za senzacionalnih 1:1. Tako je i ostalo do kraja regularnog toka.

Ipak, Argentincima je bilo dovoljno samo tri minuta igre u produžecima da postignu pobjednonosni gol - pogodio je Matos.

Finalni meč igra se u subotu u Maroku u 19.30 časova. Argentinci su autsajderi protiv Reala, koji je u nevjerovatnoj seriji od 21 pobjede u svim takmičenjima, ali bi taj niz Anćelotijeve čete mogao da bude na velikom iskušenju.

San Lorenco je jedan od najstarijih klubova u Argentini, ali mu je popularnost naglo skočila kada je Papa Franjo ustoličen u Vatikanu.

Samo godinu kasnije, San Lorenco je prvi put u istoriji osvojio Kopa Libertadores, najveći klupski trofej u južnoameričkom fudbalu.

Bonus video: