I Udineze pao pred "starom damom"

"Juve ne posustaje, prvo mjesto je samo njegovo. Matri je poklonio tri boda promrzlim navijačima na stadionu”, konstatovao je "Tutosport"...
0 komentar(a)
Matri, Foto: REUTERS
Matri, Foto: REUTERS
Ažurirano: 28.01.2012. 22:34h

Juventus ne posustaje, uprkos snijegu koji je zaprijetio Torinu, uprkos sjajnoj partiji Udinezea koji je opet potvrdio da ima kvalitet za vrh Serije A.

"Stara dama" je, međutim, trenutno jača od svega, pa je i Udineze pao pred timom Antonija Kontea - lider je slavio sa 2:1 i sa utakmicom više došao na plus četiri u odnosu na Milan.

Juve je imao problema, pogotovo nakon izjednačujućeg gola Flora Floresa, ali je sinoć i imao čovjeka koji je u kaznenom prostoru bio neuhvatljiv - Alesandro Matri je sa gola (u oba pokazao veliku golgetersku klasu) trasirao torinskom klubu put ka 12. pobjedu u sezoni. Juve ima i osam remija, jedini je tim na Apeninima koji je trenutno bez poraza...

"Juve ne posustaje, prvo mjesto je samo njegovo. Matri je poklonio tri boda promrzlim navijačima na stadionu”, konstatovao je "Tutosport".

"Moramo da nastavimo u ovakvom ritmu. Bio je ovo težak meč, Udineze je pravi protivnik. Biće još ovakvih utakmica do kraja sezone, spremni smo na sve", rekao je Matri.

U timu Juventusa nije bilo Mirka Vučinića zbog povrede koljena (ima bolove još od meča sa Atalantom prošle sedmice), pa je Konte šansu ukazao Fabiju Kvaljareli u napadu.

Milan sjutra dočekuje Kaljari i traži trijumf kojim bi zadržao korak za Juventusom.

Nakon što su navijači morali da zaborave na dolazak Karlosa Tevesa, trener "rosonera" Masimilijano Alegri će već u ovom meču moći da računa na novajliju Maksija Lopesa, koji je najavljen na klupi.

"Bez obzira što nije došao Teves, prelazni rok je za nas završen čistom desetkom. Maksi je genijalan fudbaler", kazao je Alegri.

Inter gostuje Lećeu, dok Fiorentina čeka Sijenu u toskanskom derbiju.

Stevan Jovetić se oporavio od povrede i najavljen je od prvog minuta u napadu sa Amaurijem, koji je stigao prije nekoliko dana iz Juventusa.

Rezultati

Juventus - Udineze 2:1 (Matri 42, 62 - Flores 56)

Katanija - Parma 1:1 (Bergesio 33 - Modesto 43)

Sjutra

Fiorentina - Sijena

Roma - Bolonja

Ćezena - Atalanta

Đenova - Napoli

Leće - Inter

Palermo - Novara

Milan - Kaljari

Kjevo - Lacio

Bonus video: