Ibra - kralj "el trafika": Savršeni het-trik velikog majstora

"Ne mogu da prestanem da se smijem koliko sam dobar. Napravili ste kobnu grešku i uporedili me sa Velom," kazao je bivši napadač Ajaksa, Juventusa. Barselone, Milana, PSŽ-a i Mančester junajteda
2584 pregleda 0 komentar(a)
Ibrahimović postiže gol, Foto: Kelvin Kuo
Ibrahimović postiže gol, Foto: Kelvin Kuo

Legendarni Zlatan Ibrahimović (37) obilježio je gradski derbi američke MLS lige postigavši sva tri gola za LA Galaksi u pobjedi 3:2 protiv Los Anđelesa.

Odličnu predstavu pružio je i Meksikanac Karlos Vela koji je postigao oba gola za LA, ali je pao u drugi plan nakon fantastičnog nastupa švedskog majstora.

"Daleko sam ja bolji napadač od Vele. On je u najboljim godinama i igra u MLS. Gdje sam bio ja kada sam imao 29 godina? U Evropi," kazao je Ibrahimović.

LA je poveo 4. minuti Velinim golom iz penala, a tada je na scenu nastupio "Ibrakadabra".

Izjednačio je četiri minute kasnije, u 56. minutu je pogodio za 2:1, a u 70. upisao i treći gol na utakmici. Vela je u nadoknadi ublažio poraz gostiju.

Ibrahimović je zabio golove lijevom i desnom nogom, te glavom - savršen het-trik.

"Ne mogu da prestanem da se smijem koliko sam dobar. Napravili ste kobnu grešku i uporedili me sa Velom," kazao je bivši napadač Ajaksa, Juventusa. Barselone, Milana, PSŽ-a i Mančester junajteda.

Na kraju "el trafika", kako u SAD zovu derbi Los Anđelesa, Ibrahimović se sukobio sa jednim od trenera u suparničkoj ekipi. Pale su teške riječi, činilo se kako će doći i do fizičkog kontakta, ali brzo su ih razdvojili.

Bonus video: