Ibrahimović: Mesi ne zaslužuje "Zlatnu loptu"

Argentinac je prošle godine izjednačio rekord Mišela Platinija sa tri uzastopne nagrade, a sada ima priliku da postane prvi fudbaler u istoriji najvažnije sporedne stvari na svijetu, koji je vrijedno priznanje dobio četvrti put
9 komentar(a)
Ibrahimović, Foto: Reuters
Ibrahimović, Foto: Reuters
Ažurirano: 02.12.2012. 16:59h

Napadač PSŽ-a Zlatan Ibrahimović rekao je za francusku državnu televiziju da njegov nekadašnji saigrač iz Barselone Leo Mesi ne bi trebalo da dobije "Zlatnu loptu“ kao najbolji igrač svijeta u 2012. godini.

“Koliko puta je Mesi već dobio ovo priznanje, dva ili tri puta? Ukoliko žiri želi da bude pravedniji nagradu bi morao da dodijeli nekom drugom igraču”, bio je jasan Šveđanin.

“Zlatnu loptu“ zajednički dodjeljuju FIFA i “Frans fudbal”, a u uži izbor osim Mesija ušli su njegov saigrač iz Barselone Andres Inijesta i Kristijano Ronaldo, prva vedeta Real Madrida.

Argentinac je prošle godine izjednačio rekord Mišela Platinija sa tri uzastopne nagrade, a sada ima priliku da postane prvi fudbaler u istoriji najvažnije sporedne stvari na svijetu, koji je vrijedno priznanje dobio četvrti put.

Pravo glasa imaju kapiteni i selektori svih članica FIFA, kao i novinari, dopisnici “Frans fudbala”.

Svečana ceremonija održaće se 7. januara 2013. godine u Cirihu.

Bonus video: