Ibrahimovićev otac: Zlatan je Bošnjak, s dna kace

Puno sam uložio u njega još dok je bio dijete. Bio sam strog, ali me je on slušao. Uz moju pomoć počeo je da udara loptu s četiri godine i odmah se vidjelo da se razlikuje od druge djece - rekao je Šefik Ibrahimović
5943 pregleda 3 komentar(a)
Zlatan Ibrahimović u dresu Milana, Foto: Beta/LaPresse
Zlatan Ibrahimović u dresu Milana, Foto: Beta/LaPresse

Šefik Ibrahimović, otac proslavljenog fudbalera Zlatana Ibrahimovića, rekao je da će sav materijal koji ima u stanu poslužiti za snimanje filma.

On je u intervjuu za „Avaz” istakao i da je Zlatan Bošnjak, baš kao što je i on.

- Moj Zlatan je Bošnjak, jer sam i ja Bošnjak, i to onaj s dna kace - rekao je Šefik i dodao:

- Zarekao sam se da više neću demantovati natpise o Zlatanu. Sav ovaj materijal koji imam u mom stanu poslužiće i za snimanje filma.

Šefik, koji je rođen u Bijeljini, ističe da je igrao veliku ulogu u razvoju Zlatana.

- Puno sam uložio u njega još dok je bio dijete. Bio sam strog, ali me je on slušao. Uz moju pomoć počeo je da udara loptu s četiri godine i odmah se vidjelo da se razlikuje od druge djece, jer je baratao s njom jako dobro. Svi su već tada govorili da će biti uspješan fudbaler.

- Mislim da je moja uloga, posebno dok je bio dječak, i kasnije junior, bila veoma značajna u njegovom razvoju. Još se svakodnevno konsultujemo o svim važnim stvarima. Zlatan je na mene, ja sam visok 187, a on 193 centimetra - zaključio je Šefik Ibrahimović.

Bonus video: