Igrač napustio teren zbog dosuđenog penala: Dinamu poklon protiv amatera

"Modri" su u Mravincima slavili golom iz penala u 80. minutu, a igrač koji je po mišljenju sudije skrivio najstrožu kaznu demonstrativno napustio teren
1 komentar(a)
penal, Foto: Ivica Čavka/Dalmatinski portal
penal, Foto: Ivica Čavka/Dalmatinski portal
Ažurirano: 26.09.2018. 19:25h

Neobične scene dogodile su se u Hrvatskoj, na meču fudbalskog Kupa, između amaterskog kluba Sloga i zagrebačkog Dinama.

"Modri" su u Mravincima slavili golom iz penala u 80. minutu, a igrač koji je po mišljenju sudije skrivio najstrožu kaznu demonstrativno napustio teren.

Mijo Juričić je bio u duelu sa Poljakom Kadziorom, a Dinamov igrač ga je odgurnuo sa obje ruke, a u kontaktu je upotrijebio i lijevu nogu.

Juričić je pao i loptu uhvatio rukama misleći da će sudija Kulušić iz Šibenika dosuditi faul u napadu.

Kulušić je pokazao na penal, a ogorčeni Juričić napustio je igru.

"Cijeli život igram odbrambenog igrača, situacija je jednostavna. Lopta je meni išla iza leđa, ja sam se okrenuo, njihov igrač je bio meni na leđima, stavio je ruke na mene. Loptu sam gradio golmanu, a kako je on mene gurnuo, ja sam pao i kada sam bio na podu, računao sam da će sudija svirati faul za nas. Vidio sam loptu kraj mene, uzeo sam je rukom. Sudija je procijenio da sam slučajno igrao rukom, ali to nema smisla jer sam namjerno uzeo loptu misleći kako je faul očit'', rekao je Juričić, prenosi Index.

''Glava je bila vruća, ne bi bilo smisla da sam nastavio utakmicu. Mislim da bi možda došlo do nekog grubljeg starta s moje strane, a glupo bi bilo da dobijem crveni pa da ne mogu da igram u prvenstvu. Bolje da je ušao neki mlađi igrač'', zaključio je Juričić.

Bonus video: