Igrač Sent Galena zadržan na granici Rusije

Granična policija Rusije Nušiju nije dozvolila da uđe u državu, jer je sa sobom imao kosovski pasoš, pa neće igrati u revanšu baraža za Ligu Evrope protiv Spartaka iz Moskve
57 pregleda 6 komentar(a)
Kristijan Nuši, Foto: Www.fcsg.ch
Kristijan Nuši, Foto: Www.fcsg.ch
Ažurirano: 27.08.2013. 20:03h

Fudbaler Sent Galena Kristijan Nuši, koji ima kosovski pasoš, zadržan je na ruskoj granici, jer nije dobio rusku vizu, prenose švajcarski mediji.

Granična policija Rusije Nušiju nije dozvolila da uđe u državu, jer je sa sobom imao kosovski pasoš, pa neće biti u mogućnosti da pomogne svojim saigračima u revanš utakmici baraža za Ligu Evrope protiv Spartaka iz Moskve.

Čelnici Sent Galena na sve načine su pokušali da ubijede Ruse da Nuši uđe u zemlju, ali u tome nisu uspjeli.

Revanš utakmica baraža za Ligu Evrope između Spartaka iz Moskve i Sent Galena igraće se sjutra od 17 časova. Prvi meč je završen rezultatom 1:1.

Ovaj 31-godišnji fudbaler sredine terena, rođen je na Kosovu, a prije 14 godina preselio je iz Prištine u Švajcarsku. Rusija nije priznala nezavisnost Kosova.

Svjetska fudbalska federacija (FIFA) je u maju prošle godine omogućila Kosovu da igra prijateljske utakmice pod njenim okriljem, ali je tu odluku suspendovala poslije oštrog protesta Fudbalskog saveza Srbije.

Bonus video: