Igrači izglasali nepovjerenje, Šaland podnio ostavku

"Šaland je prihvatio posljedice i povukao se", saopšteno je iz Tuna, uz napomenu da njegovi direktori nisu bili aktivno uključeni u nesvakidašnji proces koji je doveo do ostavke trenera
0 komentar(a)
Bernar Šaland, Foto: Fcthun.ch
Bernar Šaland, Foto: Fcthun.ch
Ažurirano: 20.11.2012. 20:45h

Bernar Šaland od danas nije trener švajcarskog prvoligaša Tuna, jer je podnio ostavku. U toj odluci nema ništa posebno čudno pošto Tun poslije 16 kola zauzima pretposljednje 9. mjesto na tabeli, sa sedam bodova više od fenjeraša Serveta.

Kuriozitet, međutim, predstavlja razlog zbog kojeg je Šaland odlučio da podnese ostavku - igrači glasali protiv nastavka saradnje s njim, objavio je klub.

Nakon prvenstvenog poraza u nedjelju od Lozane (3:0), Šaland je upitao igrače da li još imaju povjerenje u njega, a velika većina odgovorila je negativno.

"Šaland je prihvatio posljedice i povukao se", saopšteno je iz Tuna, uz napomenu da njegovi direktori nisu bili aktivno uključeni u nesvakidašnji proces koji je doveo do ostavke trenera.

Ekipu će do zimske pauze voditi Šalandov bivši pomoćnik Mauro Lustrineli.

Šaland je prethodno vodio Cirih do titule prvaka Švajcarske 2009. i plasmana u Ligu šampiona, gdje je igrao u grupi sa madridskim Realom i Milanom.

Bonus video: