Igrači se potukli, roditelji su razdvajali

"Roditelji igrača oba kluba nijesu učestvovali u incidentima, već su pokušali razdvojiti suprotstavljene strane", kaže se u saopštenju Lovćena nakon tuče omladinaca tog kluba i Petrovca
79 pregleda 10 komentar(a)
Ažurirano: 24.03.2014. 09:38h

Povodom incidenta koji se desio na utakmici omladinskih ekipa Lovćena i Petrovca, nakon kojeg su dva igrača gostujućeg tima završila u Urgentnom centru, uprava Lovćena juče se obratila javnosti saopštenjem u kojem se kaže:

“Na utakmici Omladinske lige Lovćen - Petrovac, u 87. minutu, nakon izjednačujućeg pogotka Petrovca, došlo je do sukoba u kojem je učestvovalo više igrača obje ekipe. Nakon toga, na terenu su se našli roditelji igrača oba kluba, ali oni - kako je to prenijeto u dijelu medija - nijesu učestvovali u incidentima, već su pokušali razdvojiti suprotstavljene strane".

"Kroz nekoliko momenata, reagovalo je i obezbjeđenje, koje je udaljilo roditelje sa terena, a potom i smirilo strasti među fudbalerima. Fudbalski klub Lovćen angažovao je Upravu policije - Ispostava Cetinje, čiji su predstavnici fudbalere Petrovca, nakon tuširanja u svlačionicama, bezbjedno ispratili iz grada".

"Ko je prisustvovao jučerašnjem susretu, zna da istina ne može biti drugačija od gore navedenog slijeda događaja. Jer, izuzev sukoba fudbalera dvije ekipe, sve drugo što je navedeno u današnjem izvještaju dijela štampanih medija, jednostavno - nije se dogodilo".

"Lovćen žali zbog nemilih scena koje su viđene na pomoćnom terenu na Obilića poljani, tim prije jer je riječ o prvom takvom incidentu iz čitavog niza posljednjih sezona. Kao odgovoran klub, nakon sukoba na terenu, pravovremeno smo preduzeli sve da se fudbaleri Petrovca osjećaju sigurno i da bezbjedno napuste Cetinje".

"Ono što zabrinjava jeste činjenica da lica koja nijesu bila na pomenutoj utakmici, uključujući i autora teksta u jednom dnevnom listu, iznose netačne navode o samim događajima. Zbog čega se to događa? Da li je Fudbalski klub Lovćen svojim organizacionim i rezultatskim usponom pojedincima postao ’trn u oku’?"

"Jedno je sigurno. Lovćen je preduzeo sve kako bi opravdao ulogu dobrog domaćina i organizatora susreta. Osuđujemo nasilno ponašanje igrača oba tima, tim prije jer je riječ o fudbalerima koji će već sjutra biti u seniorskim timovima na prvoligaškim terenima. Konačno, posebno nam je žao što je meč sa našim sportskim prijateljima iz Omladinskog fudbalskog kluba Petrovac završen na ovakav način”.

Bonus video: