Igrači uglas: Zaslužujemo odlazak u Poljsku i Ukrajinu

Vjerovatno smo krenuli u meč sa malim strahom, ali držali smo protivnika dalje od sebe. Zadovoljan sam, mislim da je i dalje sve do nas - rekao je Savo Pavićević
78 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 04.06.2011. 23:20h

Crnogorski fudbaleri nisu očajavali nakon remija sa Bugarima - na kraju priče, možda će i ovo biti bod koji će približiti Crnu Goru velikom uspjehu.

Desni bek Savo Pavićević je u prvom poluvremenu fenomenalnim udarcem zatresao stativu. Da je tada lopta ušla u gol, možda bi tok utakmice bio drugačiji...

- Sigurno da bi se utakmica odvijala drugačije. Postigli smo gol, ali smo ga nakon toga i primili, ali pored svega pokazali smo da smo jak kolektiv. Ova ekipa i čitava Crna Gora zaslužuju da se nađu na Evropskom prvenstvu. Vjerovatno smo krenuli u meč sa malim strahom, ali držali smo protivnika dalje od sebe. Zadovoljan sam, mislim da je i dalje sve do nas. Zahvaljujem navijačima i čitavoj Crnoj Gori - rekao je Pavićević.

Milorad Peković smatra da remijem sa Bugarima Crna Gora nije ništa izgubila.

- Poveli smo, ali smo nažalost nakon toga i primili gol. Svi smo željeli pobjedu, ne treba žaliti - rekao je Peković, ističući da nas Bugari nisu iznenadili boljom igrom u drugom poluvremenu.

- Nisu nas iznenadili, moglo se očekivati da krenu malo prema naprijed. I mi smo imali više prostora u napadu preko Vučinića i Đalovića, ali su Bugari na kraju uspjeli da izjednače.

As Fiorentine Stevan Jovetić dobio je šansu u finišu i zaigrao prvi put nakon 10 mjeseci. Interesantno da je posljednja utakmica u sezoni za njega bila prva.

- Utakmica je bila dobra, imali smo veliku šansu, ali je nismo iskoristili. Mislim, da i ovakav ishod ima pozitivnih segmenata, ovako će se malo spustiti lopta, i mislim da ćemo u naredni meč ući sa još većom motivacijom i željom. Normalno da postoji pritisak u ovakvim utakmicama, ali i pored toga odigrali smo dobar meč, možda i pravedno što se utakmica nakon svega završila ovako - kazao je Jovetić, istakavši da se dobro osjećao na terenu.

- Super sam se osjećao nakon 10 mjeseci pauze. Zadovoljan sam, psihički sam se vratio što je mnogo bitno nakon svega - rekao je Jovetić.

Stefan Savić kaže da nije bilo lako...

- Imali smo tešku utakmicu, Bugari imaju dobru ekipu. I dalje smo u trci, moramo da idemo dalje do baraža ili direktno do Evropskog prvenstva. Nakon ove utakmice čeka nas gostovanje u Velsu, tamo idemo po bodove, treba što bolje da se pripremimo za narednu utakmicu - kazao je Savić.

Naša selekcija je primila prvi gol u kvalifikacijama...

- Žao mi je što se to desilo baš večeras, ali, eto, Bugari su izveli sve na brzinu. Atmosfera u svlačionici? Nismo izgubili, ne treba tugovati - zaključio je Savić.

Kapiten Mirko Vučinić svjestan je da je propuštena šansa, ali da nije ništa izgubljeno.

- Sigurno da ostaje žal, imali smo još dvije-tri šanse, ali je nedostajalo i sreće. Sada treba da se što bolje pripremimo za naredne okršaje sa Velsom - rekao je Vučinić koji je na pitanje predstavnika sedme sile komentarisao ofsajd iz prvog poluvremena.

- Ne znam, ali najvažnije je što nakon toga nijesam dobio žuti karton. Nadam se da ćemo se bolje pripremiti za Vels. I dalje smo na vrhu sa Englezima, iako smo propustili veliku šansu. Sada nam slijede tri još utakmice, koje iščekujemo sa vrha - rekao je Vučinić.

Bonus video: