Igraju sa Albanijom, a misle na Vels

Provjera sa Albanijom je, dakle, glazura za Velšane, ali i test karaktera protiv selekcije koja baš kao i naš naredni protivnik u kvalifikacijama, posjeduje fudbalski ponos
58 pregleda 0 komentar(a)
Đalović, Foto: Savo Prelević
Đalović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 09.08.2011. 18:52h

Sa nadom da i na sjeveru Albanije mogu da nastave sjajnu seriju bez poraza koja traje već osam mečeva (kvalifikacionih i prijateljskih), crnogorski reprezentativci doputovali su danas u Skadar. Iz tabora “hrabrih sokola” posljednjih dana dopirao je optimizam, istina možda i ne previše naglašen, a misli su već usmjerene ka Velsu, gdje se 2. septembra igra mnogo bitan kvalifikacioni meč...Kranjčareva četa je u dosadašnjim okršajima bila jača od brojnih problema, mada je naš tim ovog puta gotovo prepolovljen doputovao u Albaniju.

A spisak odsutnih zaokružio je kapiten Vučinić, koji je dobio dozvolu da ostane u Torinu kako bi se što bolje spremio za obaveze koje ga čekaju u Juveu, dok je Damjanović, kao i obično pošteđen zbog dalekog i napornog puta.

Uz njih nedostaju još petorica (Jovanović, Pavićević, Pejović, Peković i Drinčić) manje ili više povrijeđenih. No, u Velsu će biti povoljnije, jer su, barem kako trenutno stvari stoje, van kombinacija samo bekovi Pejović i Pavićević, koji ima parne kartone.

Kranjčarevi puleni svjesni su, ipak, da posljednji test nije bez rezultatskog značaja, naprotiv...I zbog kompletne atmosfere, a u krajnjem - i zbog poraza pod Goricom u prošlogodišnjem, majskom okršaju sa Albanijom (0:1).

Provjera sa Albanijom je, dakle, glazura za Velšane, ali i test karaktera protiv selekcije koja baš kao i naš naredni protivnik u kvalifikacijama, posjeduje fudbalski ponos. Albanci su se takođe u lanjskom meču u našem glavnom gradu pokazali kao veoma čvrst i disciplinovan protivnik.

"Ozbiljno smo se pripremali za sjutrašnji okršaj, a Vels je, naravno, u mislima... Utakmicu sa Albanijom doživljavam kao glavnu provjeru za ono što nas čeka u Kardifu. Nije nam ostalo baš puno vremena do utakmice sa Velsom, treba da odigramo sa puno motiva kako bismo uz pozitivan ishod sačekali nastavak kvalifikacija" kaže Miodrag Džudović, štoper reprezentacije Crne Gore.

Defanzivac Spartaka iz Naljčika ne očajava zbog činjenice što naš selektor ne može da računa na sedmoricu fudbalera.

"Kolektiv ne zavisi od pojedinaca. Oslabljeni jesmo, ali mislim da je to sada nebitno, jer su tu igrači koji imaju kvalitet i koji treba da na pravi način zamijene odsutne. U svakom slučaju, očekuje nas novi ispit, fudbalski i životni. Treba da odigramo borbeno i kvalitetno, a onda će doći i rezultat" dodao je Džudović.

Želja za revanšom

Nakon gostovanja u Albaniji, Crnu Goru očekuju tri odlučujuće bitke, ali i znatno teži raspored u kvalifikacijama - nakon Velsa, Kranjčarev tim će u oktobru odmjeriti snage sa Engleskom pod Goricom i Švajcarskom (takođe u gostima).

U junskom meču sa Bugarskom (1:1) propuštena je velika šansa da se napravi odlučujući korak ka plasmanu na Prvenstvo Evrope.

"Imali smo zaista veliku šansu protiv Bugara, bili smo u vođstvu, imali prilike... No, idemo dalje, spremamo se za Vels" podsjetio je Džudović.

On, međutim, nije zaboravio ni lanjski poraz od Albanije pod Goricom u meču u kom je Kranjčar debitovao pred crnogorskom publikom. Zbog toga, kako je kazao i selektor, utakmica ostavlja “i trag želje za revanšom”.

"To je bio neprijatan poraz, jer nam je poslije meča sa Albanijom bilo teško u psihološkom pogledu - čekao nas je meč u Norveškoj, a prethodno smo takođe poraženi u prijateljskom okršaju od Makedonije. Predstojeći meč treba, ipak, da nam posluži prije svega kao ozbiljan trening. Jasno je i da svaki profesionalac ulazi u meč sa željom da ne izgubi, odnosno da ga dobije" zaključio je Džudović.

Naši reprezentativci su danas u toku dana doputovali u Skadar, a potom u terminu odigravanja meča odradili trening na stadionu “Loro Borići”, na kom inače igra albanski prvoligaš Vlaznija.

Nažalost, na treningu se povrijedio Ivan Fatić, koji se požalio na bol u tetivi, pa će ga u startnoj postavi zamijeniti Vladimir Božović.

Balić: Trema će proći nakon nekoliko minuta

Bek hrvatskog Intera iz Zaprešića Saša Balić dobiće šansu od starta.

"Osjećam se fenomenalno, prezadovoljan sam zaista što mi je selektor ukazao povjerenje. Eto, poslije debija za A selekciju na utakmici sa Uzbekistanom, sada ću dobiti šansu od početka" kazao je Balić.

On vjeruje u sebe i ekipu koja je doputovala u Skadar...

"Ovdje su sve kvalitetni igrači, očekujem da ćemo se revanširati Albancima za poraz iz prošle godine. Vjerujem da možemo da ostvarimo trijumf.

Da li osjećaš tremu zbog činjenice što si prvi put u startnoj postavi ?

"Postoji mala trema, ali vjerujem da će ona nestati poslije nekoliko minuta".

Za Balića je, inače, interesovanje pokazao i Dinamo. Da li je ovih dana bilo poziva iz Zagreba?

"Nije, nisu se javljali, ali ne opterećujem se. Koncentrisan sam na obaveze u svom sadašnjem klubu - zaključio je Balić.

Albanija - Crna Gora

Skadar - Stadion “Loro Borići”. Početak u 20 časova.

Albanija: Ujkani - Vangjeli, Dalku, Cana, Curi - Agoli, Bulku, Duro (Vila), Lala - Salihi, Bogdani.

Crna Gora: M. Božović - Savić, Baša, Džudović, Balić - Kašćelan, Zverotić, V. Božović - Vukčević, Đalović, Jovetić.

Bonus video: