Iguain sve bliže Juventusu

Kako piše „Tutosport”, generalni direktor Đuzepe Marota, sportski direktor Fabio Paratići i potpredsjednik Pavel Nedved su dobili „mig” od vlasnika da krenu u napad na Iguaina
1 komentar(a)
Gonsalo Iguain, Foto: Reuters
Gonsalo Iguain, Foto: Reuters
Ažurirano: 17.07.2016. 19:39h

„Svi putevi su otvoreni za Iguaina”. Naslov torinskog „Tutosporta”, privrženog Juventusu, najbolje govori da je jedan od najvećih transfera ljeta na pomolu.

Gazda Napolija Aurelio de Laurentis je prije dva dana rekao da je priča o odlasku argentinskog napadača u Juventus besmislica, ali se u Italiji zna - kada „stara dama” nekoga želi, onda ga i dobije.

Kako piše „Tutosport”, filmski producent koji je od 2004. vlasnik kluba sa „San Paola” će se sjutra sresti sa transfer guruom velikana iz Pijemonta, Đuzepeom Marotom.

Sastanak je neminovan, jer je zakazan susret čelnika timova iz Serije A u Milanu. Tu će vjerovatno krenuti da se razrješava rat nerava, koji dugo traje.

Sve je započeo Nikolas Iguain, Gonsalov brat i menadžer, koji je rekao da ne želi da produžava ugovor koji ističe za dvije godine „jer je nezadovoljan zbog neispunjenih obećanja De Laurentisa”.

Juventus se nakon toga, navodno, dogovorio sa Pipitom, koji je čelnicima šampiona Italije poručio da nema nikakvu namjeru da se priključi pripremama Napolija u Dimaru, gradiću na sjeveru zemlje.

Kako piše „Tutosport”, Marota, sportski direktor Fabio Paratići i potpredsjednik Pavel Nedved su nakon toga dobili „mig” od vlasnika da krenu u napad na Iguaina.

Porodica Anjeli smatra da im je vrhunski napadač neophodan za osvajanje Lige šampiona i dala je zeleno svjetlo za dolazak igrača koji je prošle sezone dao 36 golova u Seriji A.

Juve bi, navodno, pokušao da smanji obeštećenje od 94 miliona eura za Iguaina tako što bi u Napulj poslao čak četiri igrača - Danijelea Ruganija, Stefana Sturara, Simonea Zazu i Roberta Pereiru.

Ako ni to ne bi bilo dovoljno, Juventus bi bio spreman da se odrekne i Marija Lemine, za kojeg Lester nudi 20 miliona eura.

Novi šampion Engleske je pokušao da kupi reprezentativca Gabona na početku prelaznog roka od Marseja, ali je Marota iskoristio opciju dogovorenu prošlog ljeta i otkupio ga za 10 miliona eura.

Sada bi mogao da ga proda za dvostruko više i finansira jedan od najvećih transfera u istoriji fudbala.

Bonus video: