Ihenačo heroj Lestera: "Lisice" poslije preokreta i konsultacije VAR-a bolje od Evertona, Mančester remizirao sa Aston Vilom

Lester - Everton 2:1, Mančester junajted - Aston Vila 2:2
3617 pregleda 0 komentar(a)
Ihenačo proslavlja pogodak, Foto: Twitter.com/LCFC
Ihenačo proslavlja pogodak, Foto: Twitter.com/LCFC
Ažurirano: 01.12.2019. 19:48h

Fudbaleri Lestera u nevjerovatnoj završnici stigli su do nova tri boda u Premijer ligi - "lisice" su danas u 14. kolu poslije preokreta savladale Everton 2:1, a junak domaćih navijača bio je Keleči Ihenačo.

Nigerijac je u 94. minutu matirao Pikforda za veliko slavlje na "King Pauer" stadionu.

Ipak, na potvrdu Lesterovog trijumfa i Ihenačovog gola čekalo se par minuta, budući da je glavni arbitar, Grejam Skot čekao dozvolu iz VAR sobe da prizna pogodak. Prethodno je pomoćnik signalizirao da se Nigerijac našao u ofsajd poziciji.

Ihenačo je osim gola upisao i asistenciju za Vardija, koji je u 68. minutu poravnao rezultat. Bio je to 13. pogodak Vardija u sezoni.

Strijelac za Everton, koji je vodio poslije 45 minuta bio je Rišarlison na asistenciju Sidibea. Bio je to tek deveti gol koji je Lester primio ove sezone u Premijer ligi.

Lester je nakon ovog meča produžio niz na sedam uzastopnih pobjeda u Premijer ligi. Tim Brendana Rodžersa ima 32 boda, osam manje od vodećeg Liverpula.

Everton je na 17. poziciji sa 14 bodova, dva više od Sautemptona, koji je u zoni ispadanja.

U sljedećem kolu Lester dočekuje Votford, a Everton igra gradski derbi sa Liverpulom.

Pobjednika nije bilo u duelu Mančester junajteda i Aston Vile. Meč na "Old trafordu" završen je 2:2, a osvojenim bodom više mogu da budu zadovoljni gosti, koji su prvi poveli kada je Griliš u 11. minutu matirao De Heu.

Vezista Aston Vile postigao je tri gola u ligi ove sezone, a ima još i četiri asistencije. Učinak kakav nema nijedan vezista u Premijer ligi.

Junajted je uspio da izjednači tri minuta prije odlaska na odmor - Pereira je centrirao, Rašford šutirao glavom, a lopta se od leđa golmana Hitona odbila u mrežu

Tim rezultatom završeno je prvo poluvrijeme, da bi u 64. minutu Lindelof glavom zatresao mrežu i obradovao navijače "crvenih đavola".

Radost je ipak kratko trajala - samo dva minuta kasnije Mings je na sistencicju Targeta izjednačio i postavio konačan razultat.

Nakon 14. kola Mančester junajted nalazi se na devetom mjestu sa 18 bodova. Aston Vila na 15. poziciji imaa tri boda manje.

U narednom kolu Mančester junajted dočekuje Totenhem, dok Vila gostuje Čelsiju.

Bonus video: