Iker u suzama napustio Madrid

Real Madrid po ko zna koji put pokazao da je veliki klub sa provincijalskim manirima
24 komentar(a)
Iker Kasiljas, Foto: Reuters
Iker Kasiljas, Foto: Reuters
Ažurirano: 12.07.2015. 18:52h

Real Madrid je možda najveći klub na svijetu, ali je opet pao na ispitu moralnog kodeksa nakon što je još jednu legendu bukvalno otjerao sa "Santjago Bernabeua".

Iker Kasiljas je sinoć zvanično postao golman Porta, a danima unazad, od kada se znalo da je dogovor postignut, u javnost je izlazio prljav veš i čitava pozadina odlaska jednog od najvećih asova "merengesa" ikada.

"Iker je u Realu trpio veliki psihološki pritisak, tretiran je drugačije od ostalih igrača. Sve ove godine sam gledala kako pati. Otjerao ga je predsjednik Florentino Peres, a Iker je želio da završi karijeru u Realu", rekla je Kasiljasova majka Mari Karmen.

Real je navodno platio Kasiljasu 15 miliona odštete za odlazak prije isteka ugovora, a preostalih 10 (klauzula je bila 25 miliona) isplatiće mu Porto kroz dvogodišnje plate. Portugalski velikan je objavio da u ugovoru stoji opcija po kojoj bi Kasiljas mogao da ostane na „Dragau” i treću godinu.

Kasiljas se od Reala oprostio danas na konferenciji za medije koja je organizovana na "Bernabeuu". Pored njega, ipak, nije bio niko od klupskih zvaničnika.

"Opraštam se od Reala koji mi je dao sve i ovo zaista nije običan dan za mene, već jedan od najtežih u karijeri. Nadam se da me ljudi neće pamtiti kao dobrog ili lošeg golmana, već prije svega kao dobru osobu. Idem iz Madrida, ali ovo nije konačan odlazak. Siguran sam da ću se jednog dana vratiti. "Hala Madrid", poručio je u suzama Kasiljas.

I po riječima iskusnog golmana je jasno da iz Reala nije otišao svojevoljno, ali to u ovom klubu nije prvi slučaj, jer su na sličan način otišli i Raul Gonsales i Guti.

Ranije gospodski nije ispraćen ni Fernando Jero, s tim što se on kasnije vratio u stručni štab.

Kasiljas je prošao kompletnu školu Reala s kojim je od 2000. godine osvojio 18 trofeja - pet puta je bio najbolji u Primeri, ima i tri Lige šampiona, četiri Superkupa Španije, po dva Superkupa Evrope, Kupa kralja i svjetska klupska prvenstva.

Karijeru je upotpunio sa španskom reprezentacijom i titulama na evropskim (dvije) i svjetskim prvenstvima (jednu).

I onda je na svojoj koži osjetio da je Real veliki klub, ali sa provincijalskim manirima.

Bonus video: