Ima li nade za Rudar?

Rudar će pokušati da se vrati pobjedamPljevljaci su u seriji od šest utakmica bez pobjede (tri remija, tri poraza), i da se kojim slučajem sada završava prvenstvo - ispali bi iz lige.a protiv Dečića, tima koji nikad nije slavio u Pljevljima
1 komentar(a)
Lovćen - Rudar, Foto: Bajko Stanojević
Lovćen - Rudar, Foto: Bajko Stanojević
Ažurirano: 24.09.2016. 10:44h

Rudar u 8. kolu Telekom 1. CFL dočekuje Dečić, što je možda i posljednja šansa najtrofejnijeg tima u samostalnoj Crnoj Gori (dvije titule, četiri Kupa) da očajno započetu sezonu vrati na pravi kolosijek.

Pljevljaci su u seriji od šest utakmica bez pobjede (tri remija, tri poraza), i da se kojim slučajem sada završava prvenstvo - ispali bi iz lige.

Tako loš niz Rudar nije imao još od 2013, kada je takođe vezao šest utakmica bez pobjede, a u slučaju da ne pobijedi Tuzane, ozbiljno će ugroziti svoj negativni rekord od osam uzastopnih utakmica bez trijumfa (i to osam poraza!) u sezoni 2008/09.

Žele da se vrate gdje im je mjesto Rudar i Dečić u naredna četiri dana dva puta će odmjeriti snage pod Golubinjom (naredne srijede je prvi meč 1/8 finala Kupa), ali je za Pljevljake današnji prvenstveni duel, ipak, mnogo značajniji.

"Zaista vjerujem da je konačno došlo vrijeme za pobjedu i za postepeno pozicioniranje Rudara tamo gdje mu je objektivno i mjesto. Ne smijem ni da pomislim na neke druge epiloge. Tuzani igraju dobro ove jeseni, sigurno će i u Pljevljima potražiti šansu za iznenađenje, a na nama je da im to ne dozvolimo", kaže pomoćni trener Rudara, Vuko Bogavac.

Dečić je u seriji od dva trijumfa, od kojih je posljednji, protiv Sutjeske, stigao sa novim trenerom, Edisom Mulalićem.

"Idemo redom, u hodu ćemo ispravljati neke slabosti koje sam uočio u prošlom meču. Tabela me ne zanima, Rudar je ekipa sa renomeom i vrijedi mnogo više", kaže Mulalić.

Dečić nikad nije slavio u Pljevljima - na 11 mečeva u samostalnoj Crnoj Gori, Tuzani su samo jednom osvojili bod. Iskra može i protiv Zete? Zeta i Iskra pod Goricom igraju jedan od najinteresantnijih mečeva 8. kola.

Golubovčani su krenuli sjajno, a onda stali - na administrativni gubitak tri boda nadovezala su se dva poraza. Negativnu seriju ekipa Dejana Vukićevića pokušaće da prekine protiv najprijatnijeg iznenađenja dosadašnjeg dijela sezone, u vjerovatno posljednjem meču koji će kao domaćin odigrati na stadionu pod Goricon.

"Imamo veliki respekt prema protivniku i njegovim rezultatima do sada, ali vjerujem da imamo i snage za pobjedu", kaže Nemanja Cavnić, defanzivac Zete.

Iskra je na diobi 2. pozicije nakon sedam kola, iza tima je serija od šest mečeva bez poraza - malo ko je u Danilovgradu vjerovao u takav početak. Ipak, trener Radisav Dragićević ne pada u euforiju.

"Rano je za velike prognoze, dvije pobjede ili dva poraza mogu sve da promijene. Tek krajem oktobra moći ćemo da kažemo nešto više o tome. Moramo da budemo oprezni, posebno zbog toga što nam i dalje nedostaju dva vrlo važna fudbalera u napadu, Šćepanović i Hadžibulić", kaže Dragićević.

I bez njih, Iskra će na najvećem stadionu pokušati da nastavi seriju.

"Vrlo ozbiljan zadatak, igramo protiv kvalitetnog tima, odlično vođenog, i moraćemo da budemo na maksimumu".

Debituju Bubanja i Kanatlarovski Već četiri trenerske promjene registrovane su u CFL-u nakon samo sedam kola, a dva trenera debitovaće danas - Dragan Kanatlarovski, šef struke Lovćena, kreće sa gostovanja Grblju, dok će Slavoljub Bubanja predvoditi posljednjeplasirano Jedinstvo na gostovanju šampionu, ekipi Mladosti.

"Kvalitet je na našoj strani, ali moramo da budemo oprezni", poručuje golman Mladosti Damir Ljuljanović.

Bokelj i Petrovac u Kotoru igraju jadranski derbi, dok je derbi kola i crnogorskog fudbala uopšte ostavljen za nedjelju - Sutjeska i Budućnost igraju kraj Bistrice u 16 časova, uz TV prenos.

Parovi

Danas

GRBALJ - LOVĆEN (15 sati)

Sudija: Radoje Pajović (Podgorica)

MLADOST - JEDINSTVO (15)

Sudija: Pavle Radovanović (Podgorica)

BOKELJ - PETROVAC (15)

Sudija: Miloš Bošković (Podgorica)

ZETA - ISKRA (15)

Sudija: Milovan Milačić (Podgorica)

RUDAR - DEČIĆ (15)

Sudija: Dragan Mijušković (Nikšić)

Sjutra

SUTJESKA - BUDUĆNOST (16, TV)

Sudija: Aleksandar Marković (Cetinje)

Bonus video: