Imaju sve, osim pobjedu: Breznica želi da napravi rezultatski iskorak

Pljevaljski klub od danas do 13. avgusta treći put zaredom domaćin kvalifikacionog turnira Lige šampiona za dame. Mečevi u Petrovcu i u Nikšiću
1354 pregleda 0 komentar(a)
Fudbalerke i stručni štab Breznice
Fudbalerke i stručni štab Breznice

Treće ljeto zaredom Fudbalski klub Breznica je domaćin kvalifikacionog turnira Lige šampiona za dame.

Od danas, pa sve do utorka 13. avgusta, na stadionima u Petrovcu i Nikšiću, kraj Bistrice i pod Malim brdom, za prolaz u elitnu rundu, osim crnogorskog, nadmetaće se i šampioni Rumunije Olimpija Kluž, Bugarske NSA Sofija, kao i Kosova, ekipa Mitrovice.

FK Breznica je napravila ogroman organizacioni uspjeh samom činjenicom da je već treću godinu zaredom dobila povjerenje Uefe da organizuje kvalifikacioni turnir, a sada će pokušati da napravi i rezultatski pomak - da ostvari prvu pobjedu.

- Ostvarili smo tri remija na prethodna tri turnira kvalifikacija za Ligu šampiona, vrijeme je za prvu pobjedu, to je naš rezultatski cilj - kaže trener Breznice Zoran Vuković.

Prva prilika je večeras - u Petrovcu, u 20 sati, pod svjetlošću reflektora, Breznica igra sa šampionom Bugarske NSA iz Sofije. Sva i po sata ranije (17.30), kraj Bistrice će u igrati Olimpija Kluž i Mitrovica.

U Breznici su vrlo ozbiljno pristupili postavljenom cilju, pa su tokom ljeta doveli nekoliko pojačanja - iz Srbije, ali i iz crnogorskih klubova, poput Marije Maraš (Obilić Herceg Novi) i Milice Knežević (Mladost Podgorica).

- Mislim da imamo dovoljno iskustva i kvaliteta da ispišemo novu stranicu istorije crnogorskog ženskog fudbala, kao i našeg kluba. Za većinu igračica ovo će biti četvrto uzastopno učešće u Ligi šampiona i uz pojačanja mislim da možemo da budemo konkurentni ekipama iz naše grupe. Bez obzira što smo ekipa sa najmanjim budžetom, mi smo domaćini i to želimo da iskoristimo i da se na taj način zahvalimo našim brojnim prijateljima koji nas pomažu tokom sezone i našim sponzorima - dodao je Vuković.

U drugom kolu, u subotu 10. avgusta Breznica će, takođe u Petrovcu, igrati protiv Olimpija Kluž, a turnir završava 13. avgusta u Nikšiću, duel protiv Mitrovice. Samo pobjednik grupe plasiraće se u narednu fazu.

Bonus video: