Incident u Beogradu nije poremetio odnose u Laciju

Iako su iz Fudbalskog saveza Albanije imali primjedbe na sve i svašta u organizaciji utakmice u Beogradu, u jednom su saglasni - o reprezentativcima Srbije su stizale samo riječi hvale
51 pregleda 12 komentar(a)
Lacijali, Foto: Http://www.sslazio.it/
Lacijali, Foto: Http://www.sslazio.it/
Ažurirano: 17.10.2014. 20:00h

Nemile scene na stadionu JNA u Beogradu zbog kojih je prekinut meč kvalifikacija za Evropsko prvenstvo između Srbije i Albanije, igrači Lacija žele što prije da zaborave.

Igrači rimskog kluba su u cilju pomirenja i stišavanja strasti nakon skandala koji je izazvao dron sa zastavom “velike Albanije”, organizovali foto-sesiju, kojom su želejli da dokažu javnosti da se osjećaju kao braća.

Na sajtu Lacija osvanulo je nekoliko fotografija igrača tog tima ali nacionalnih selekcija - Lorika Cane, Dušana Baste, Etrita Beriše, Filipa Đorđevića i Tomasa Strakoša.

Sportski direktor Lacija je takođe bivši albanski napadač Iglji Tare.

Iako su iz Fudbalskog saveza Albanije imali primjedbe na sve i svašta u organizaciji utakmice u Beogradu, u jednom su saglasni - o reprezentativcima Srbije su stizale samo riječi hvale.

Pomoćni trener selekcije Albanije, Italijan Paolo Tramecani se u obraćanju medijima nakon meča zahvalio srpskim igračima i naglasio da su Bane Ivanović, Aleksandar Kolarov i Matija Nastasić ostali sa njima do kraja i da ih je samo njihova prisebnost, sportka i ljudska veličina spasla linča.

"Oni su bili zabrinutiji i uplašeniji za nas, nego što smo to bili mi iz tabora selekcije Albanije", istakao je Tramecani.

A da je fudbal ispred svega smatra i reprezentativac Srbije iz Fiorentine, Nenad Tomović, koji će sa albanskim igračima Lacija da se nađe na terenu opet ovog vikenda kada Fiorentina dočekuje rimski klub.

"Pružio sam ruku Cani u utorak pred meč i sada ću opet. I to sa zadovoljstvom", naglasio je Tomović.

A Cana je posebno na udaru zbog tuče sa navijačima koji su upali na teren, i prijeti mu višemjesečna diskavalifikacija.

"Kada sam vidio srpskog navijača kako sa stolicom u rukama nasrće na mog saigrača morao sam da reagujem. To mi je dužnost", naglasio je kapiten Albanije, Cana.

U odnosima nakon Beograda između srpskih i albanskih igrača nije bilo nikakvih tenzija.

"Ne, kao da se ništa i nije desilo, jer smo u sjajnim odnosima. Samo šale ostalih igrača na naš račun nas podsjećaju na nemile scene", kazao je Đorđević.

Bonus video: