Indijski fudbaler umro poslije kolapsa na terenu

Lokalni mediji izvijestili su da se 27. godišnji D.Venkateš, napadač tima Bangalor Mars, srušio poslije srčanog udara pred kraj utakmice na stadionu u Bangaloru, u južnoj Indiji.
0 komentar(a)
Ažurirano: 21.03.2012. 21:11h

Indijski fudbaler umro je nakon što je kolabirao na terenu za vrijeme utakmice regionalnog takmičenja, objavila je Sveindijska fudbalska federacija (AIFF).

Lokalni mediji izvijestili su da se 27. godišnji D. Venkateš, napadač tima Bangalor Mars, srušio poslije srčanog udara pred kraj utakmice na stadionu u Bangaloru, u južnoj Indiji.

Bez ambulante i medicinske pomoći u blizini, saigrači su nesrećnog fudbalera prebacili auto-rikšom u lokalnu bolnicu, gdje je proglašen mrtvim.

"Venkateš je ušao u igru kao zamjena u drugom poluvremenu utakmice protiv ekipe Jugozapadne željeznice, u okviru lokalnog prvenstva okruga Bangalor. Srušio se pred kraj meča", objavila je AIFF na svom sajtu.

Federalni zvaničnici, međutim, nisu bili dostupni za više detalja o ovom tragičnom događaju.

Prošle subote ista sudbina zadesila je fudbalera engleskog premijerligaša Boltona, Fabrisa Muambu, za vrijeme utakmice FA kupa protiv Totenhema. On je, međutim, spasen zahvaljujući pravovremenoj intervenciji ljekarskog tima i trenutno se, iako još u kritičnom stanju, oporavlja na intenzivnoj nezi klinike u Londonu.

Bonus video: