Injesta već sanja finale na "Vembliju"

"Da, sanjam o putu na Vembli. Ta utakmica bi bila fantastičan završetak sezone", kazao je Injesta uoči sjutrašnjeg meča sa Realom
55 pregleda 0 komentar(a)
Injesta, Foto: Reuters
Injesta, Foto: Reuters
Ažurirano: 26.04.2011. 11:19h

Vezista Barselona Andres Injesta već sanja finale Lige šampiona na Vembliju, iako njegov tim prije eventualnog puta za London mora da preskoči Real Madrid i Žozea Murinja.

Treći u seriji od četiri "el klasika", nakon što je prvi završen neriješeno a drugi dobio Real u produžecima, igra se sjutra u 20.45 sati na stadionu "Santjago Bernabeu" u Madridu.

"Da, sanjam o putu na Vembli. Ta utakmica bi bila fantastičan završetak sezone. Razmišljamo da postignemo jedan li više golova u Madridu kako bismo u revanšu pred našim navijačima lakše izvadili kartu za London", rekao je Injesta na pres konferenciji.

"Jedan trofej smo izgubili (Kup kralja) ali ostala dva za nas su puno važnija. Moramo da se borimo", kazao je Injesta, koji je osvojio dva od Barsina tri trofeja u Ligi šampiona (2006. i 2009. godine).

Ali, ispred Katalonca, sjutra veče će se naći gigant koji ima devet pehara Lige (Kupa) šampiona i trener koji je već osvojio dva takva trofeja, i to sa različitim klubovima.

"Ne razmišljamo o drugima, skoncentrisani smo samo na našu igru. Želimo da napadamo, igramo brzo i postižemo golove. Idemo i u Madridu na pobjedu, cilj nam je da postignemo golove koji bi nas značajno približili finalu. U fudbalu nema istih utakmica, pa će stoga i ova biti različita od prethodne dvije koje smo odigrali protiv Reala".

Igrač koji je golom u finalu odlučio Svjetsko prvenstvu u Južnoj Africi prošlog ljeta, kaže da Barselona zbog Reala i Murinja neće mijenjati koncepciju.

"Jednostavno, igraćemo svoju igru", dodao je Injesta.

Vezista Barselone bio je pod znakom pitanja za sjutrašnji meč, pošto se sumnjalo da je namjerno dobio drugi žuti karton u prvom meču četvrtfinala protiv Šahtjora i time propustio revanš u Donjecku kako bi očistio kartone pred polufinale.

Uefa je, međutim, saopštila da je sve čisto.

Bonus video: